Някои опасни заболявания могат да протичат незабелязано в човешкото тяло

...
Някои опасни заболявания могат да протичат незабелязано в човешкото тяло
Коментари Харесай

5 коварни заболявания, които се откриват твърде късно

Някои рискови болести могат да протичат неусетно в човешкото тяло и даже да се маскират като други, по-малко съществени болести. Пациентът живее и дълго време даже не си показва, че животът и здравето му са застрашени. По-голямата част от хората също просто подценяват профилактичните прегледи. Поради това тези 5 рискови болести постоянно се откриват на стадия, когато нищо не може да бъде поправено.
Тумори на яйчниците
Много гинекологични болести протичат безсимптомно и в случай че една жена не се тормози от нищо, тя рядко върви на гинеколог. И в случай че болести на шийката на матката към момента могат да бъдат открити в началния стадий с помощта на годишни прегледи от гинеколог, то ракът на яйчниците или тялото на матката по никакъв метод не се усеща.

Най-очевидните признаци на такива проблеми се смятат патологичните вагинални тайни, болките в корема и нередностите в менструалния цикъл. Тези признаци обаче не всеки път се появяват.

Следните признаци би трябвало да покачат вниманието ви:
интерменструално кървене менструация, която продължава по-дълго и по-тежко отпреди нараснало влагалищно обособяване болежка в таза, болежка по време на сексуален акт отичане на корема отвратително или постоянно предпочитание за уриниране възприятие на мощна отмалялост.Инфаркт
Болестите на сърцето и кръвоносните съдове са водещите аргументи за гибел в света. Протичат прикрито, а убиват повече хора по света, в сравнение с всички други заболявания, взети дружно. Така че вероятността от миокарден инфаркт или инсулт след 50 години се усилва фрапантно. В риск са тези, които водят затънал метод на живот, не се грижат за вярното хранене, прекаляват с алкохол и цигари, а също така имат случаи на сърдечносъдови болести в рода си. Проучванията демонстрират, че мъжете са по-склонни към насърчаване на сърдечносъдови болести. За страдание, заболяването може да протича съвсем безсимптомно, да предизвиква съществени затруднения и да съставлява действителна опасност за живота. Ранното търсене на здравна помощ в някои случаи оказва помощ да се избегнат съществени последствия. Но какво, в случай че няма признаци на сърдечен припадък?

Разбирането, че има проблем, по предписание поражда прекомерно късно – когато заболяването се развие до сериозен етап. Често болестта се открива след инфаркт. Ранната диагностика се състои в разкриване на проблеми с кръвоносните съдове. Кръвните проби за липиден статус (холестерол) и ЕКГ ще оказват помощ за откриването на казуса.

Не забравяйте да посетите вашия доктор, в случай че получите някой от следните признаци:
мощна отмалялост затруднено дишане виене на свят, гадене щедро изпотяване болежка или дискомфорт в региона на шията, лопатката и горната част на гърба парене или болежка в корема.Колоректален рак
Колоректалният рак е един от най-често срещаните злокачествени тумори в стопански развитите страни. Рискът от развиване на колоректален рак се усилва с възрастта. По-малко от 2% от случаите на болестта се записват преди 40-годишна възраст. Рискът от колоректален рак се усилва фрапантно след 50-годишна възраст. Болестта се развива доста постепенно, в продължение на няколко години, и е изцяло асимптоматична. Осезаемите признаци се появяват на по-късни стадии, когато туморът, до момента в който пораства, нахлува в чревната стена и се популяризира в други органи посредством кръвта и лимфните съдове. Шансовете за сполучлив резултат на този стадий са не повече от 6%. Поради тази причина експертите предлагат да се подлагате на колоноскопия един път на 3-5 години след постигане на 40-годишна възраст. По време на проучването могат да бъдат открити и отстранени полипи, които са предракови формирания. Съвременната медицина дава опция за разкриване на колоректален рак на най-ранните стадии от появяването му. Благодарение на навременната диагноза, 9 от 10 пациенти могат да бъдат избавени.

Не отлагайте визитата си на доктор, в случай че забележите следните признаци:
промени в характера на изпражненията – запек или диария съществуване на кръв или слуз в изпражненията чувство за болежка или дискомфорт в корема, чувство за отичане необяснима загуба на тегло.Диабет
Диабетът се назовава безмълвен палач: ранните му стадии рядко са мъчителни и постоянно имат тежки признаци. По тази причина една трета от хората с диабет не знаят за своето заболяване. Хората постоянно не обръщат внимание на първите признаци. Болестта съвсем не се демонстрира, тя може да бъде диагностицирана даже след пет до седем години. По това време заболяването към този момент безусловно разяжда тялото и човек идва на доктор с недоволство от тежко зрително увреждане, тежест и болежка в краката, недоволства от незарастващи рани. Или пък отива в болница с инсулт или инфаркт, изпада в кома заради висока кръвна захар, попада в реанимация и едвам по-късно научава за диагнозата си и стартира лекуване.

Такива добре познати признаци на диабет като непрекъсната жадност или едва зарастващи рани се появяват едвам в късните стадии на болестта. За да уловите стадия на предиабет, би трябвало постоянно (1-2 пъти годишно) да контролирате равнището на кръвната захар и да наблюдавате динамичността му. Факторите, допринасящи за развиването на захарен диабет, включват:
наднормено тегло (можете да изчислите оптималното си тегло, като употребявате специфична формула) хиподинамия (летаргия, унесеност, неприятно въодушевление, нервност, общо неразположение, отмалялост, загуба на вкус, нарушаване на съня, понижена работоспособност) съществуване на близки родственици, страдащи от заболяването (научно потвърдено е генетично влечение към заболяване вид 2) съществуване на непрекъснат стрес над 50-годишна възраст. При дамите диагностицираният гестационен диабет по време на бременност също е спомагателен рисков фактор.Апендицит
Хирурзите назовават апандисита едно от най-коварните болести, защото той може да се маскира като други положения. Възпалението на апендикса може да бъде комплицирано с доста болести: от хранително отравяне до чернодробна и бъбречна колика, изострен холецистит и аднексит (възпаление на маточните тръби). А също и с такава сериозна патология като мезентерит (възпаление на лимфните възли в червата). Преди време апандиситът беше лекуван с коремна хирургичана интервенция. Днес той се оперира лапароскопски. С помощта на специфичен уред без прорез можете да изследвате и оперирате вътрешните органи. Разбира се, в случай че посетите доктор при първите признаци.

Забавянето може да коства живота на пациента. Ако не предприемете нужните ограничения в границите на 1-2 дни, се развива некроза с огромна възможност от скъсване на стената на апендикса. В случай на скъсване, гной влиза в коремната празнина. В същото време болката изчезва и настава мислено възобновяване. Въпреки това, тя е последвана от втора вълна на болежка, обвързвана с развиването на инфектиране на перитонеума. Без лекуване, перитонитът приключва с летален излаз след 7-10 дни.

Основните признаци на апандисит с а:
болежка в долната част на корема (обикновено вдясно) повишаване на температурата гадене, повръщане смяна на изпражненията (диария или запек).
Подобни признаци се откриват при положение на отравяне, инфекции, инфектиране на стомашно-чревния тракт, менструация, бъбречни инфекции, инфектиране на гениталиите, което, от своя страна, усложнява диагнозата. И това е сериозна причина да не се самолекувате.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР