Някои лекарства за артрит може да намалят ефективността на ваксините

...
Някои лекарства за артрит може да намалят ефективността на ваксините
Коментари Харесай

Лекарства за артрит може да понижат ефективността на ваксините срещу COVID-19

Някои медикаменти за артрит може да понижат успеваемостта на имунизациите против Ковид-19, оповестиха от Фондация " Артрит " в Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Юнайтед прес интеренешънъл.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30092
Изследванията са лимитирани, само че резултатите до момента сочат, че медикаменти, употребявани за лекуване на артрит, може да отслабят имунния отговор на иРНК имунизациите против Ковид-19 на " Пфайзер " и " Модерна ", показват от фондацията. Малко проучване, извършено измежду 133-ма изцяло имунизирани пациенти, които одобряват имуносупресивни медикаменти, откри, че равнищата на антителата им и способността им да обезвреждат новия ковид са три пъти по-ниски, в сравнение с при хора, които не одобряват такива медикаменти. Резултатите от проучването са оповестени в електронната библиотека MedRxiv, преди да преминат самостоятелна оценка.

Няма проучвания и данни за връзката сред имуносупресивните препарати и еднодозовата ваксина против Ковид-19 на " Джонсън енд Джонсън ", споделят от фондацията. " Не всички медикаменти, които нашите пациенти одобряват, демонстрираха доста влияние върху реакцията към имунизацията ", сподели доктор Дейвид Карп, президент на Американския лицей по ревматология. " За благополучие не сме получили сигнали за сигурността на имунизациите против Ковид-19 от пациенти с автоимунни и ревматични болести, тъй че не трябва да има терзания от тях за банкет на трета доза ", сподели още той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30092  Български учени ще учат взаимоотношението на коронавирусите с тъканите и органите Български учени ще учат взаимоотношението на коронавирусите с тъканите и органите  СЗО: Над 340 млн. души по света са се заразили с ковид СЗО: Над 340 млн. души по света са се заразили с ковид  9 874 нови случаи на COVID-19 у нас за последните 24 часа 9 874 нови случаи на COVID-19 у нас за последните 24 часа
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР