Някои коктейли просто са вечни. Колкото и често да ни

...
Някои коктейли просто са вечни. Колкото и често да ни
Коментари Харесай

100-годишният коктейл, който не остарява

Някои коктейли просто са безконечни. Колкото и постоянно да ни се прищява да разнообразяваме с нови и по-интересни типове, от време на време пък ни идва да " запушим устата " на експериментатора в нас и да посегнем към чашата с добре прочут обичан наш коктейл.
 Уиски сауър с джинджифилова бира, лайм, портокалов сок, алена боровинка и по какъв начин да си забъркаме коктейла
Най-свежият коктейл с уиски

Идеален за студените вечери

Един изтъкнат представител на безконечните коктейли е Boulevardier. Той е много обикновен, само че и изискан. Сравняван е най-много с негрони, само че разликата е в това, че Boulevardier се прави с уиски вместо с джин.

Историята на този типичен коктейл ни връща още в 20-те години на предишния век, когато е бил шлагер в питейните заведения. И не че в миналото е спирал да бъде харесван, даже в противен случай - в този момент към момента си е тук и потвърждава, че рецептата му не остарява и че е любимец на все по-голяма част от ценителите на алкохолните питиета.

Че Boulevardier е специфичен коктейл потвърждава също и фактът, че е въодушевил даже името на ресторант в Далас, Съединени американски щати. Същият, който е дал рецептата си на New York Times Cooking.
 Снимка 598671

Какво ни би трябвало
50 мл бърбън (за предпочитане Maker " s Mark) 20 мл сладостен вермут (за предпочитане Dolin Rouge) 20 мл Campari портокалова кора, за декорация  Снимка 598670

Какви ги вършим

Най-напред охлаждаме една коктейлна чаша като я напълним с лед и сложим във фризера за към пет минути.

След това и трите типа алкохол сипваме в шейкър и прибавяме лед. Затваряме шейкъра и го разклащаме за към 30 секунди, до момента в който съставките в него се охладят.
 Аперол, пенливо вино и по какъв начин да си забъркаме ябълков сайдер пулверизатор
Коктейлът, който стопля... и душата

С мирис на ябълки и канела

Преди обаче да сипем коктейла в охладената ни към този момент чаша, го прецеждаме. Накрая по избор можем да украсим с портокалова кора.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР