Някои храни имат отрицателен ефект върху когнитивната функция на мозъка

...
Някои храни имат отрицателен ефект върху когнитивната функция на мозъка
Коментари Харесай

Тези храни влошават работата на мозъка

Някои храни имат негативен резултат върху когнитивната функционалност на мозъка и питателните ни привички. Ново проучване открива, че хранене, което е богато на наситени мазнини, може да забави работата на мозъка.

Наситените мазнини имат директно въздействие върху хипоталамуса, който има основна роля за ръководене възприятието на апетит. Затова приема на наситени мазнини може да направи по този начин, че да е мъчно да контролираш питателните си привички. Това може да се отрази на ежедневното хранене, като усили количеството одобрявана храна, утежни избора ѝ и понижи контрола ти над апетита.

Наситените мазнини се срещат основно в храни с скотски генезис, пържените и силнопреработените. Ненаситените мазнини, които са по-полезни, са главно с растителен генезис

Модерната просвета обръща доста внимание върху въздействието на храненето и метода на живот на хората. Но макар че резултатът на наситените мазнини върху метаболизма е добре изучена, малко се знаеше за тяхното непосредствено въздействие върху работата на мозъка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР