Някои хора се чувстват по-добре в ролята на последователи, други

...
Някои хора се чувстват по-добре в ролята на последователи, други
Коментари Харесай

Родени сте за лидери, ако притежавате тези 4 черти

Някои хора се усещат по-добре в ролята на почитатели, други обаче са родени водачи и рано или късно влизат в тази си роля. За втория вид са изключително присъщи следните четири черти, посочени от Inc.com.

Родени сте за лидер, в случай че:

1. Имате вродено предпочитание да помагате на останалите да бъдат по-добри в това, което вършат.

Основен детайл на вътрешната мотивацията е способността за рационализиране на персоналните умения и постигането на майсторство в работата. Очевидно е, че това изисква назначението на амбициозни хора, които желаят да се развиват и да научават нови неща. Когато разполагате с такива хора, работата ви като водач е да създадете атмосфера и фирмена просвета, която предизвиква непрекъснатото учене.

2. Доверието е приоритет номер 1 за вас.

Как един водач може да подсигурява, че неговият екип ще бъде обединен и че членовете му ще си сътрудничат, с цел да основат добър артикул и да зарадват потребителите? Тайната е в построяването на доверието, а в неговата основа е честността. Когато водачите следват високи стандарти за честност, те елементарно печелят доверието и уважението на своите чиновници.

3. Имате мощна вътрешен глас.

Добрите водачи могат да разпознават най-малките знаци, елементи и сигнали в средата към тях, без да имат потребност от спомагателни уточнения. Те разчитат на своята вътрешен глас, с цел да изберат точния миг и най-хубавия ход на деяние.

4. Искате не просто да вършиме бизнес, а да променяте животи.

Добрите водачи употребяват задачата на своята компания, с цел да стимулират и вдъхновят своите чиновници. Те търсят способи да внесат смисъл и значителност в работата на другите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР