Някои ги нарекоха военни, милиционери, дансаджии, други пък ги свързаха

...
Някои ги нарекоха военни, милиционери, дансаджии, други пък ги свързаха
Коментари Харесай

Походът на Радев срещу промяната

Някои ги нарекоха военни, полицаи, дансаджии, други пък ги свързаха с Русия. Както и да бъдат разказани, назначенията и във втория ешелон на властта, които държавното управление на Гълъб Донев прави в огромен обсег, имат явен профил - да нямат нищо общо с смяната на модела ГЕРБ-ДПС.

Целта също е ясна - унищожаване по допустимо най-бързия метод на фрагментите на Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България. Това, че " новите " са леви, русофили или военни, не е изненада. Освен че е ляв, президентът Румен Радев, който образува четвъртия си длъжностен кабинет, е и някогашен боен авиатор.

Изненадващо е друго - всеобщото възобновяване в администрацията на хора, свързани с ГЕРБ. Примерите са изобилни. Назначеният за и.д. началник на тол системата Георги Темелков - правилен партиен кадър на Борисов, някогашният консултант на земеделската министърка на ГЕРБ Десислава Танева - Тодор Джиков (който в този момент е зам.-министър)... Смените по върха на ВиК холдинга, още веднъж свързани с ГЕРБ, пък демонстрират, че преди изборите е дадена поддръжка за старите практики на развъждане на дружества-касички. Впечатлението е, че служебният кабинет на Радев оправдава властта на Борисов, откакто президентът получи мощна социална поддръжка за преизбирането му точно с позициите си против нея.

За доближаването сред някогашния министър председател и президента потвържденията към този момент са единствено косвени - ГЕРБ бързо не помниха гневните си нападки против президента. " Колкото и да се ненавиждаме с Радев, неговото държавно управление не заслужава това ", сподели преди дни Борисов. А огънят от президентството към този момент е ориентиран единствено против кабинета " Петков ", корупцията на ГЕРБ наподобява забравена.
Реклама
Дали дейностите на Радев са единствено наказателна акция за " Продължаваме промяната " е без значение, резултатът в последна сметка е в интерес на модела ГЕРБ/ДПС.
Свързани публикации Тол системата към този момент се ръководи от обвързвания с ГЕРБ Георги Темелков 12 август 2022, 14:12 Служебният кабинет смени и шефа на АПИ след оповестения търг за 2.4 милиарда лева 11 август 2022, 14:49 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР