Някои европейски държави са заинтересовани от ескалация на конфликта с

...
Някои европейски държави са заинтересовани от ескалация на конфликта с
Коментари Харесай

Шойгу предупреди, че в Европа и САЩ търсят ескалация, а Русия ще помага на приятели в Куба и Латинска америка

Някои европейски страни са заинтригувани от ескалация на спора с Русия , съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу, оповестява ТАСС.

Като образец той показва дейностите на Украйна , които в навечерието на срещата на върха на НАТО в Брюксел " предизвикаха нова рецесия в Донбас ".

Освен това Шойгу съобщи, че обстановката в Европа е взривоопасна и изисква да се вземат решения за деескалацията ѝ.

" Като цяло обстановката в Европа е взривоопасна, което изисква предприемане на съответни стъпки за деескалацията й. Редица ограничения бяха препоръчани от съветската страна. Например, ставаше въпрос за ".

Шойгу отбелязва, че обстановката със сигурността в Европа значително зависи от позицията на Съединени американски щати .

" Посоката, в която ще се развие обстановката в Европа, в това число в региона на контрола на оръжията , значително зависи от Съединени американски щати ", сподели той, отбелязвайки, че резултатите от сред президентите на Русия и Съединени американски щати удостовери неотложността на възобновяването на стратегическия разговор .
 Пентагонът бърза да разположи ракети против МБР в Европа и Тихия океан
Пентагонът бърза да разположи ракети против МБР в Европа и Тихия океан

Съединени американски щати: Тяхното разполагане е в максимален интерес за националната ни сигурност

Шойгу изясни и че поддръжката на Русия е търсена в страните от Латинска Америка , където съществува опасност от тероризъм и цветни революции , свързани с производството на опиати.

" Ние имаме исторически развити партньорства с Куба, Никарагуа, Венецуела и други страни . В продължение на доста години те се противопоставяха на разнообразни форми на напън , в това число опасността от намерено потребление на военна мощ... Руската поддръжка в днешните условия е все по-търсена ", сподели Шойгу.

Той акцентира, че всички проблеми, упоменати по отношение на други райони, също са от голяма важност тук. " Това е опасността от тероризъм, тясно обвързвана с производството на опиати, и непрекъснатите опити за иницииране на следващата серия цветни революции ".

Според Шойгу управлението на тези страни е насила да обърне огромно внимание на съоръжение на националните си армии с съвременно оръжие , с цел да приготви военнослужещите за пердах в сложна обстановка.

Руският министър на защитата предизвести и че в света се следи наклонността на делене на света на " другари " и " непознати ". " Днес на напред във времето излиза нова наклонност във образуването на световни обединения ".

Той означи, че една от настоящите трендове в света е нападателният стопански напън като средство за налагане на промени в политиките на суверенни страни . " Широко се употребяват стопански и финансови наказания, които се допълват от принудителен напън, дразнещ военни произшествия и акции за дезинформиране на популацията ".

Според него методите и техниките на такова въздействие стават всеобщи и се ползват във всеки район на света . " Тези проблеми се демонстрират най-остро през днешния ден в Югоизточна Азия . Страните от района са принудени да вършат избор, налагайки основаването на структури, сходни на НАТО ", акцентира той.
 Бивш началник на Пентагона и Централно разузнавателно управление на САЩ чака по-големи проблеми от Китай в сравнение с в миналото от Съюз на съветските социалистически републики
Бивш началник на Пентагона и Централно разузнавателно управление на САЩ чака по-големи проблеми от Китай в сравнение с в миналото от Съюз на съветските социалистически републики

Робърт Гейтс има вяра, че Съединени американски щати изчерпват санкционния си напън върху Русия

" Както и в Европа, тук се основават групи с висока подготвеност, разполагат се ударни групи самолетоносачи . Освен страните в района, корабите на страните от Алианса от ден на ден вземат участие във военноморски учения, което усилва заплахата от произшествия по време на военни действия ", сподели той.

Освен това Шойгу се разгласи за разискване на сигурността на военните действия и създаването на механизми за изключване на произшествия в Азия в многостранните формати на взаимоотношение сред отбранителните ведомства на страните от Азиатско-Тихоокеанския район.

" Смятаме, че би било потребно да се обсъдят въпросите за сигурността на военните действия и създаването на механизми за изключване на произшествия в Азия в многостранни формати на взаимоотношение сред отбранителните министерства на страните от Азиатско-Тихоокеанския район . От наша страна, ние сме подготвени да споделим нашия опит в решаването на тези проблеми ", сподели той.

Според него, в случай че в Европа от Студената война е основана система за реагиране при рецесии , която включва двустранни съглашения за попречване на произшествия по време на дейностите на Военновъздушни сили и Военноморски сили, в Азиатско-Тихоокеанския район няма такива механизми .

" Ситуацията се утежнява от съществуването на териториални разногласия , едностранното оповестяване на по този начин наречените зони за надзор на въздушното пространство ".
 Съединени американски щати разполагат непрекъсната Военноморски сили група в Тихия океан за противопоставяне на Китай
Съединени американски щати разполагат непрекъсната Военноморски сили група в Тихия океан за противопоставяне на Китай

Тихоокеанската група е по модел на Военноморски сили на НАТО от 1968 година в Атлантическия океан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР