Някои чревни бактерии могат да повлияят върху появата на симптоми

...
Някои чревни бактерии могат да повлияят върху появата на симптоми
Коментари Харесай

Антибиотиците забавят развитието на болестта на Алцхаймер

Някои чревни бактерии могат да повлияят върху появяването на признаци на заболяването на Алцхаймер при мишки, демонстрират резултатите от проучване, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.

Експерименти с мишки от мъжки пол демонстрираха, че продължителното лекуване с антибиотици лимитира растежа на амилоидни плаки в мозъка, като понижава възпаленията в чревния микробиом. Появата на тези плаки е обвързвана с заболяването на Алцхаймер у хората.

"Получените резултати навеждат на мисълта, че чревните бактерии могат да изиграят значима роля в битката с разнообразни неврологични увреждания, като разстройства от аутистичния набор, мултиплена склероза, заболяването на Паркинсон и заболяването на Алцхаймер ", съобщи ръководителят на проучването Санграм Сисодия от Чикагския университет.

Учените изследвали резултата от антибиотици върху известния като APPS1-21 миши модел на заболяването на Алцхаймер. Лечението с антибиотици лимитирало растежа на амилоидни плаки и активирането на имунни кафези микроглия в мозъците на гризачите от мъжки пол, само че нямало никакъв резултат върху мишките от женски пол. Резултатите от проучването поддържат тези от предходни изследвания на Сисодия и сътрудниците му за ролята на антибиотиците за закъснение образуването на амилоидни плаки. "Изследването ни демонстрира, че обвързваните с антибиотици разстройства в чревния микробиом имат селективно въздействие върху образуването на амилоидни плаки и интензивността на кафези микроглия в мозъка ", означи Сисодия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР