Някои български медии днес тиражираха фалшивата новина, че веригата METRO

...
Някои български медии днес тиражираха фалшивата новина, че веригата METRO
Коментари Харесай

Забъркаха METRO във фалшива новина, че се оттегля от България

Някои български медии през днешния ден тиражираха подправената вест, че веригата METRO се отдръпва от България. Въпросните се позоваха на материал в румънски уебсайт, който е оповестен - забележете - на 31 юли 2018 година Ето какво се оказва обаче съгласно " Инвестор ":

Германската компания Metro Cash&Carry, която е една от най-големите търговски вериги в Европа, е наела американската банка Goldman Sachs, с цел да откри покупател за имотните ѝ активи в България и Румъния, оповестяват румънските издания Ziarul Financiar и Romania-Insider.com. Имотите включват имоти, магазини и други активи, допълват осведомени източници, представени от изданията.

Metro Cash&Carry, която в България разполага с 13 магазина, счита да продаде имотния си бизнес и по-късно да наеме площите, тъй че да продължи да оперира локалните си магазини, пишат румънските медии.

" Това са пазарни спекулации и не бих желал да разясня сходни информации ", сподели пред Investor.bg Людмил Каравасилев, началник на отдел " Корпоративни връзки " в Метро Кеш енд Кери България. Общата повърхност на всеки един от магазините на веригата у нас надвишава 120 хиляди кв. м. Тя разполага и с две профилирани бази в Банско и Слънчев бряг.

" Метро Кеш енд Кери " откри първите си два магазина у нас през 1999 година - в София на бул. " Цариградско шосе “ и в Пловдив, а сега към този момент има по два магазина в двата най-големи града в страната, както и по един в Бургас, Варна, Русе, Плевен, Велико Търново, Стара Загора и Благоевград.

В Румъния Metro Cash&Carry има 30 магазина с обща повърхност от към 200 хиляди кв. м., както и няколко имота. Стойността на имотното й портфолио в северната ни съседка възлиза на сред 400 и 600 млн. евро при средна цена на магазините й сред 15 и 20 млн. евро, отбелязва Romania-Insider.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР