Някогашният старозагорски кабелен оператор Булсатком, който написа успешна история, но

...
Някогашният старозагорски кабелен оператор Булсатком, който написа успешна история, но
Коментари Харесай

Банката за развитие може да стане акционер в "Булсатком" до края на месеца

Някогашният старозагорски кабелен оператор " Булсатком ", който написа сполучлива история, само че поради вложения в личен спътник и лиценз за мобилен оператор, задлъжня прекалено, е напът да се преструктурира. До края на месеца е допустимо в новата конструкция се чака да влязат фондът за подценени активи Blantyre Capital, Европейската банка за възобновяване и развиване (EБВР) и Българската банка за развиване (ББР). В същото време един от основателите на компанията Максим Заяков изобщо няма да взе участие, а другият - Пламен Генчев, е с миноритарен дял.

Това оповестява " Капитал " в новия си брой, като се базира на оповестената от изпълнителния шеф Макс Зиф, назначен от кредиторите преди две години да оздравява компанията, информация.

Изданието показва, че оператор с 800 хиляди клиенти би бил апетитна хапка, в случай че не беше натрупал такива задължения. През 2016 г.(година преди да изстреля личен сателит посредством компанията на Илън Мъск SpaceX - бел. ред.) взе заем от 85 млн. евро от консорциум от банки, който трябваше да бъде върнат до края на 2020 година, само че " Булсатком " стопира да заплаща. Постепенно банките стартират да продават вземанията си на съществени загуби за тях. Белгийската КВС и Европейска банка за възстановяване и развитие се договарят с държавната ББР. Тя придобива каузи на белгийската банка и половината на Европейска банка за възстановяване и развитие.

Така съществени кредитори на оператора стават Blantyre Capital, EБВР и ББР, които в този момент ще получат акционерно присъединяване.

Извън тези отговорности " Булсатком " изостава и с заплащания към Национална агенция за приходите, снабдители на наличие - малките екрани и платформи като HBO, както и към спътника Hellas Sat.

Повече по тематиката четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР