Някогашният голям началник в Би Ти Ви Венелин казал, че

...
Някогашният голям началник в Би Ти Ви Венелин казал, че
Коментари Харесай

Волгин попиля Венелин Петков: Защо стоя 6 години шеф, щом ти е оказван натиск от ГЕРБ?

" Някогашният огромен шеф в Би Ти Ви Венелин споделил, че по време на началническия му интервал в медията ГЕРБ му оказвали напън. Сензация! Шок! Бомба! ", написа във Facebook журналистът Петър Волгин.

Коментарът му е във връзка на БНР, в което съобщи, че от ГЕРБ са оказвали последователен напън върху новинарския екип на малкия екран да не отразява президента за сметка на изявленията с гербаджии.

" Едва ли някой би си помислил, че е допустимо сходно нещо! Ако не ни го беше споделил това Венелин, в никакъв случай не бихме заподозрели, че от ГЕРБ са способни на сходни неща! ", продължава Волгин.

" Хайде в този момент съществено. А за какво Венелин си заставам шест години шеф, в случай, че му е оказван подобен напън? Защо тогава не стана и не уточни Бойко с пръст, не го жигосах като " гонител на свободата на словото "?

Имам отговор на този въпрос, а допускам и вие, само че е прекомерно нелицеприятен, с цел да го споделям на глас. Въпросният Венелин ми наподобява на тези хора, прелестно интегрирани в системата на комунистическа България, които след 1989 година се оказаха първи демократи и потомствени антикомунисти.

И още нещо. Венелин доста искаше да оглави Българска национална телевизия. И в случай че беше станал общоприет шеф, какво щеше да прави? Да се опълчва на политическия напън? Да пази свободното слово?

Едва ли. Щеше да прави същото, което е правил като началник в БиТиВи - да извършва нарежданията, които властта спуска.

А дали на власт са ГЕРБ, Политическа партия, Демократична България, Българска социалистическа партия - за такива като Венелин това няма никакво значение. Те са просто реализатори на поръчки. И когато господарите изчезват, прислужниците стават дисиденти. Тъжна история.


Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР