Някогашните съюзници във Втората световна война (1939-1941), а после люти

...
Някогашните съюзници във Втората световна война (1939-1941), а после люти
Коментари Харесай

Германия и Русия взаимно си затварят консулства, гонят дипломати и персонал


Някогашните съдружници във Втората международна война (1939-1941), а след това люти врагове (1941-1945) Германия и Русия се заеха да разчистват една на друга непознатите дипломати от своите земи. Германия разгласи, че е наредила на Русия да затвори 4 от 5-те си консулства в страната като ответна мярка, откакто Москва наложи ограничаване на броя на чиновниците на немското посолство и обвързваните с него органи, които могат да правят действия на съветска територия.

Говорителят на министерството на външните работи на Германия Кристофeр Бургер сподели пред кореспонденти в Берлин, че след края на тази година Русия ще има право да резервира посолството си в Берлин и още едно консулство. Целта на мярката е да бъде реализиран паритет в броя на чиновниците и структурите на двете страни, изясни той.

До края на годината Русия би трябвало да приключи активността на 4 от 5-те си консулства и да продължи да работи единствено от посолството в Берлин и още едно от досегашните си 5 генерални консулства (Бон, Франкфурт, Хамбург, Лайпциг и Мюнхен).

Преди дни Русия разгласи нова горна граница от 350 души за общото немско наличие в страната, заради което активността на немските генерални консулства в Калининград, Екатеринбург и Новосибирск ще би трябвало да бъде прекъсната, съобщи представител на Министерството на външните работи. Само посолството на Германия в Москва и генералното консулство в Санкт Петербург ще продължат да действат.

Това е по този начин, тъй като в горната граница от 350 души Русия брои освен немските дипломати и локалния личен състав, само че и чиновниците в Гьоте-институтите и немските учебни заведения.

Това е „ ескалация “ и „ голословно “ решение, което принуждава федералното държавно управление да направи също „ обилни съкращения “, показаха от външното министерство на Германия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР