Някога автокрадец със завиден опит, прекарал известно време в затвора,

...
Някога автокрадец със завиден опит, прекарал известно време в затвора,
Коментари Харесай

Милиардерът, който избра да финансира един автокрадец и хора без образование

Някога автокрадец със забележителен опит, прекарал известно време в пандиза, през днешния ден Тали Фофана има зад тила си милиардер, който е подготвен да спонсорира една от най-иновативните му хрумвания - устройство, което да предотвратява точно кражбите на коли.

Фофана обаче е единствено един от ексцентричните новатори, съумели да завоюват благосклонностите на френския супербогаташ Ксавиер Ниел, който е създател на компанията за телефони Iliad. Всъщност той избира тъкмо хора, които наподобяват на него в годините преди да започва сполучливия си бизнес, споделя Bloomberg. Голяма част от тях нямат обучение, само че за сметка на това имат гениални хрумвания.

" Ние имаме вяра в хора, които не са форматирани. Такива, които не са ангажирани с една активност от самото начало и са подготвени да станат част от нов бизнес ", споделя Ниел.

Някога самият той бил същински вълшебник в програмирането. И по този начин основал електронни секс чатове. По-късно той влага в секс магазини, а след време се оказва и преследван от закона.

Днес той е част от бизнеса с първокласни артикули и е сътрудник на Делфин Арно - дъщерята на най-богатият французин Бернар Арно. Също по този начин Ниел е съсобственик на огромния вестник Le Monde.

Въпреки сложното си минало, през днешния ден Ксавиер Ниел влага в разнообразни начинания, свързани с обучение и подготовка. Той е създател на безвъзмездни учебни заведения за програмиране в Париж и в Силициевата котловина. Също по този начин е вложил 250 милиона евро в старт-ъп кампуса Station F, който отвори порти във френската столица през предходната година.

Иновативната концепция за устройство, което да " избавя " водачите от автокрадци, печели и място в кампуса на Фофана.

Ксавиер Ниел има огромни упоритости и е уверен в блестящото бъдеще на родината си в ерата на новите технологии. По неговите думи Франция ще има 10 компании с капитализация над 1 милиард $ в идващите три години.

Ако това се сбъдне, сигурно той ще има присъединяване най-малко в половината от тях.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР