Някъде там, между зъберите на Скалистите планини, простиращи се между

...
Някъде там, между зъберите на Скалистите планини, простиращи се между
Коментари Харесай

Богаташът, скрил съкровище за милиони в Скалистите планини, дава жокер къде се намира то

Някъде там, сред зъберите на Скалистите планини, разпростряли се сред Санта Фе в Ню Мексико и канадската граница е заровено богатство, изчислявано на милиони долари. А мъжът, който твърди, че го е заровил и е единственият, които знае точната локация, е някогашен деец от войната във Виетнам.

По думите на 87-годишния Форест Фен най-малко 350 хиляди души са се пробвали да открият скъпоценностите. " Съкровището може да бъде открито скоро или пък след 1000 години ", споделя той пред CNBC.

" Никой не знае къде е заровено то с изключение на мен ", добавя Фен, като включително влиза даже брачната половинка му. " Ако на следващия ден умра, информацията за точното място, където се намира то, ще си отиде с мен ", показва още американецът.

Той обаче е дал дребен жокер за всички запалянковци, които желаят да търсят съкровището - криптирана поема от 24 строфи, оповестена в неговите записки, озаглавени " The Thrill of the Chase ". Същата може да бъде открита и в профила му в Instagram.

All of the information you need to find the treasure is in the poem. The chapters in my book have very subtle hints but are not deliberately placed to aid the seeker. Good luck in the search. ff

A post shared by Forrest Fenn (@forrest.fenn) on Aug 10, 2016 at 8:52am PDT

" Четете напътствията в поемата още веднъж и още веднъж, а дружно с тях изучавайте картата на Скалистите планини. Съкровището е там и то чака индивидът, който ще може въображаемо да пресече всички линии и да откри вярното място ", споделя загадъчно Фен.

По неговите думи сандъкът е огромен към 900 квадратни сантиметра и тежи близо 18 кг, когато е цялостен. Според Фен в него могат да бъдат открити части смарагд, рубини, златни монети и диаманти. Всички те са били открити от самия него, който е самообразован археологист.

Американският деец взема решение да зарови съкровището през 1988 година, откакто е диагностициран с рак. Той обаче оцелява, само че не издава тайната си. Интересът към неговото съндъче с полезности нараства съществено около годините на световната рецесия.

Някои от най-активните в търсенето на съкровището споделят, че всеки ден прекарват по няколко часа в главоблъсканицата на Фен. Самият той признава, че получава по 100 писма дневно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР