Nvidia току-що отчете рекордни тримесечни приходи от 3,21 милиарда долара

...
Nvidia току-що отчете рекордни тримесечни приходи от 3,21 милиарда долара
Коментари Харесай

Switch, PC и криптовалутите носят рекордни приходи за Nvidia

Nvidia преди малко регистрира рекордни тримесечни доходи от 3,21 милиарда $ за тримесечния интервал, завършил на 31 март. Това е с 66% повече спрямо 1,94 милиарда $ за същия интервал предходната година. Повишеното търсене на изкуствен интелект въз основата на графични процесори е един от основните фактори за растежа на Nvidia, само че компанията също по този начин означи големи скокове в приходите си в категорията си на игри и от копачите на криптовалути.
„Имахме мощна четвърт с растеж във всяка платформа“, сподели основният изпълнителен шеф на Nvidia Дженсън Хуанг в изказване. „Нашият бизнес за дата центрове доближи още един връх, а геймингът остана мощен.“

Именно геймингът остава най-големият пазар на Nvidia, и то с огромен марж. Това пространство, което включва графичните процесори GeForce GTX и чиповете Tegra, които зареждат Nintendo Switch, генерира цели 1,72 милиарда $. Това е с 68% повече спрямо 1,03 милиарда $ за същия интервал предходната година.

„Растежът на графичните карти за игри бе подтикван от търсенето на най-хубавите модели за е-спорт игра, възходът на жанра battle royale и високобюджетните ААА игри“, написа в отчета за облагите на Nvidia. „Приходите от процесори Tegra, които включват SOC модули за конзолата Nintendo Switch, възлизат на 442 милиона $, което е с 33% повече от предходната година.“

Докато геймърските графични ускорители се продават по-бързо, най-бързо развиващият се пазар е този на центровете за данни. Там компанията регистрира със 71% повече от рекордните 701 милиона $. Точно там хардуерът и софтуерът TensorRT 4 и DGX-2 работят дружно в логаритмите за надълбоко учене. Графичните процесори, които Nvidia прави за своите клиенти с дата центрове, са доста по-скъпи от потребителските модели. DGX-2 да вземем за пример се продава 400 хиляди $. Това значи, че Nvidia би трябвало единствено да продаде малко бройки на няколко A.I. компании, с цел да направи голям скок в приходите си.

И най-после, криптовалутата към момента е главен фактор за Nvidia. Хората употребяват графичните си процесори за обработка на блокчейн логаритми за цифрови валути като етериум. Наскоро взривът на криптовалутите се забави, което оказа помощ за стабилизиране на търсенето и предлагането за пръв път в границите на една година. Но през Q12018 Nvidia към момента съумя да изкара 289 милиона $ от криптовалути.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР