Нура бинт Мохамед Aл Кааби, министърът на културата и развитието

...
Нура бинт Мохамед Aл Кааби, министърът на културата и развитието
Коментари Харесай

Обединените арабски емирства и България ще обменят опит в археологията и реставрацията

Нура бинт Мохамед Aл Кааби, министърът на културата и развиването на знанието на Обединените Арабски Емирства, ще дойде в София в края на май за подписването на съглашение за съдействие с България в региона на културата, оповестиха от българското Министерство на културата след посещаване на министър Боил Банов в Абу Даби.

" Искаме да осъществяваме повече планове, свързани с археологията, както и да поканим български археолози и реставратори, от които да черпим опит ", съобщи Нула Ал Кааби по време на срещата с българския й сътрудник. Банов бе в страната за присъединяване в Третата среща на върха в региона на културата – " Абу Даби 2019 " и наред с няколко си други посещаване, прегледа организацията на работата в Лувъра в Абу Даби.

Очаква се с изключение на археологията и реставрацията съдействието да включва и опазването на културното завещание, показване на български музеи и галерии, както и за посещение на спектакли.

От известно време богатото на нефт емирство на Абу Даби има упоритостта да се трансформира в туристическа дестинация с разнороден избор от културни забележителности и занимания.

Освен на новооткрития Лувър, Абу Даби е хазаин на Гран при от Абу Даби на Формула 1, ематичния закрит увеселителен парк на " Уорнър Брос " и на още няколко други огромни атракции.

В момента се строят и още два огромни музея - " Гугенхайм ", планиран от Франк Гери, и Националният музей " Зайед ", планиран от Норман Фостър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР