Нужни са нови избори и нищо друго. Това е най-демократичният

...
Нужни са нови избори и нищо друго. Това е най-демократичният
Коментари Харесай

Маргарита Попова: Няма нещо, което да не ме шокира в записите на Радостин Василев

Нужни са нови избори и нищо друго. Това е най-демократичният метод. Ще дадат отговори някой, който доста е сбъркал, всеки трябва да си премисли държанието и да понесе отговорност. На последващи избори може да дойдат хора, нова група, която ще откри ред, успокоение и мир в страната. Такова нещо сега няма. Това сподели в ефира на NOVA NEWS вицепрезидентът и някогашен правосъден министър Маргарита Попова.

``Няма нещо, което да не ме шокира в записите на Радостин Василев. Така ще има катарзис и по-овладяно държание. Ако този запис е същински и това е метод на мислене на хора, които след дни би трябвало да дойдат на власт... благодаря ", съобщи тя.

И добави, че механизмът за следствие на основния прокурор следва да бъде изпратен за конституционосъобразност на Конституционен съд. 

По думите ѝ политическите решения са монопол на законодателната и изпълнителната власт, само че страната, с цел да ги взема, би трябвало да откри омиротворяване. 

" Не би трябвало да се основава безпорядък и безподобие и тогава да се чудим с какво да продължаваме напред. Не виждам нищо противоконституционно в служебно държавно управление. Съдебната власт е част от държавността. Да оставим настрани записите - намаляването на болшинството за освобождение на основния прокурор би трябвало да работи отсега нататък. Представител на политическа партия сподели, че това демонстрира къде е мястото на прокуратурата, това демонстрира, че тя би трябвало да се изхвърли от правосъдната власт. Когато планираш конституционна промяна, би трябвало да имаш и такова мислене, не да искаш да изхвърлиш едни хора от системата. Какво ще се случи с главния прокурор ще се разбере след съвещанието на Пленума ", разяснява Попова. 

Тя е била сюрпризирана от мотива за настояването на освобождение на основния прокурор.

" Стори ми се много несериозно. Оказа се, че май това не е мотив за такова искане, съдейки от изявлението на господин Тодоров. В прокуратурата не са процедура каузи на трупчета, само че е допустимо да се забавят каузи, свързани с претенции и напън на политици върху прокурори. Този Висш съдебен съвет може да избере и нов основен прокурор ", съобщи тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР