НСО охранява освен задължителните лица, така и вицепрезидент, министри и

...
НСО охранява освен задължителните лица, така и вицепрезидент, министри и
Коментари Харесай

Ген. Димитър Владимиров: Политици не трябва да се бъркат в работата на НСО

НСО охранява с изключение на наложителните лица, по този начин и вицепрезидент, министри и депутати, когато има нараснала степен на застрашеност. Това се дефинира от комисия на база на разбори и сигнали. В състава на комисията влизат ръководителят на ДАНС, началникът на НСО и основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Политици обаче се пробват да се намесват. Това съобщи някогашният началник на НСО ген. Димитър Владимиров в предаването „ 120 минути “ по БТВ, написа Novini.bg.

Миналата седмица Движение за права и свободи предложи да се създадат промени в закона за НСО, с които държавната защита да се заплаща. „ НСО имаше висок имидж в Съединени американски щати и Русия, само че службата от реформирана се трансформира в деформирана поради политически назначения “, уточни генералът.

„ Благодарение на политиците, които сложиха неуместни началници на НСО, службата от реформирана и приета в целия свят, се трансформира в деформирана “, сподели ген. Димитър Владимиров.

Едно от лицата, които в този момент се охранява, има и частна и държавна защита, уточни още някогашният шеф на НСО. По думите му той е народен представител, който е посетил три пъти Народното събрание. „ От къде идва сигналът? От това, което той приказва в Народното събрание или от това, което развива като политическа активност? Това е държавно лице, към което има закани и го поемат под защита, само че има и частна защита “, изясни ген. Димитър Владимиров.

По отношение на готвените промени в Закона за защитата той разяснява, че е по-добре да отпадне този член за защитата на лица, свързани с националната сигурност на страната. Там се пробват да вкарват политически напън, последният образец беше шефът на КПКОНПИ, уточни ген. Димитър Владимиров.

„ Какво равнище е шефът на КПКОНПИ, че да бъде защитаван от НСО? По тази логичност ще попитам за какво не се пазят прокурори и съдии, които водят каузи и осъждат? ", попита той.

Според него, в случай че до два-три месеца не се удостовери сигналът, защитата би трябвало да се маха. По думите му би трябвало да се избистри кръгът на охраняваните лица и да се направи разбор на застрашеността. „ Политиците да не се бъркат, а в действителност специалисти да се заемат с измененията в НСО “, прикани той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Пет
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР