Новозеландските разузнавателни агенции стават все по-загрижени както за чуждестранна намеса,

...
Новозеландските разузнавателни агенции стават все по-загрижени както за чуждестранна намеса,
Коментари Харесай

Нова Зеландия притеснена за кибер атаки преди изборите

Новозеландските разследващи организации стават все по-загрижени както за задгранична интервенция, по този начин и за злонамерена кибер активност преди изборите през октомври, заяви " Ройтерс ".

" Справедливо е да се каже, че загрижеността за задгранична интервенция, както и за злонамерена кибернетична активност нараства ", съобщи Андрю Хамптън, общоприет шеф на Бюрото за сигурност на връзките на новозеландското държавно управление, откакто даде показания в Народното събрание. Това не е единствено вътрешна наклонност, само че и интернационална наклонност ", сподели той.

Службите за сигурност работят с изборния орган за възстановяване на киберсигурността и процедурите и също по този начин ще осведомят политическите партии за сигурността и заканите от непозната интервенция.

Шефовете на Службата за разузнаване по сигурността приказваха пред комисията по разузнаването, която включва министър-председателя на страната, като част от техния годишен обзор. Голяма част от свидетелските показания бяха класифицирани и затворени за обществеността.

Хамптън сподели в авансово написана тирада, че през миналата годинае станал очевидец на усилване на геостратегическата конкуренция по света , в това число в тихоокеанския район, до момента в който съществени произшествия в киберсигурността не престават да заплашват новозеландските организации.

Спонсорираните от страната участници в киберсигурността се отличават доста с 34% от записаните произшествия, които могат да бъдат свързани с държавни участници, по отношение на 28% миналата година, сподели Хамптън.

Нито една от организациите не назова страни, участващи в активността, само че уточни порицанието на Нова Зеландия към Китай за присъединяване му в световна хакерска вълна през 2021 година и Русия за нейната злонамерена кибернетична активност против Украйна през 2022 година

Фил МакКий, изпълняващ длъжността общоприет шеф по сигурността, сподели, че опасността от задгранична интервенция и шпионаж е възходяща причина за безпокойствие, като добави, че се събира информация за тези, които приказват намерено против непознати държавни управления и техните фамилии да бъдат заплашвани в родните им страни.
 И Нова Зеландия се тормози за киберсигурността си от TikTok
И Нова Зеландия се тормози за киберсигурността си от TikTok

Страната е следващата, която не разрешава мобилното приложение за държавните си чиновници

Припомняме, че през март Нова Зеландия стана следващата страна, която забрани мобилното приложение TikTok да се употребява на държавни телефони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР