Новозеландски учени установиха, че суровите плодове и зеленчуци са по-полезни

...
Новозеландски учени установиха, че суровите плодове и зеленчуци са по-полезни
Коментари Харесай

Суровите плодове и зеленчуци предотвратяват депресията

Новозеландски учени откриха, че суровите плодове и зеленчуци са по-полезни за психологичното здраве от готвените, заяви в. "Дейли мейл ".

Яденето на сурови зеленчуци и плодове може да предотврати появяването на меланхолия, тъй като те съдържат значими хранителни субстанции. Хората, които натъртват на такива храни, са с по-добро въодушевление и са по-доволни от живота, съобщи Българска телеграфна агенция.

Здравните акции нормално се концентрират върху количеството на подовете и зеленчуците в менюто, да вземем за пример пет порции на ден. Учените от университета на Отаго обаче разгледаха по какъв начин се отразява методът, по който те са приготвени, върху психологичното здраве. Спанакът и морковите, да вземем за пример, са вкусни и готвени, и сурови. За психологичното здраве те са по-полезни необработени, тъй като другояче понижават потребните им съставки.

Най-полезни за здравето са суровите моркови, банани, ябълки, зелени листни зеленчуци като спанака, грейпфрутът, марулята, цитрусите, горските плодове, краставиците и кивито. Участниците в проучването са били на 18 до 25 години - възрастовата група, която яде минимум плодове и зеленчуци. Учените са оценили освен метода им на хранене и психологичното им положение, само че и фактори които въздействат върху него, като сън, придвижване, хронични заболявания. Резултатите демонстрират, че хората които ядат повече сурови зеленчуци и плодове, са с по-малко признаци за психологични болести, да вземем за пример меланхолия.

Те са и с по-високи равнища са психическо благоденствие, признаци за което са положителното въодушевление и задоволството от живота.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР