Новозeландски съпруг и съпруга починаха от естествена смърт през девет

...
Новозeландски съпруг и съпруга починаха от естествена смърт през девет
Коментари Харесай

Новозеландска двойка почина в един и същи ден след 61-годишен брак

Новозeландски брачен партньор и брачна половинка починаха от естествена гибел през девет часа след 61 години брак, заяви ДПА.

Осемдесет и шест годишният Питър Бедфорд и неговата осемдесет и три годишна брачна половинка Рут са умряли на 14 май.

"Добре е, че си отидоха дружно. Щяха да са изцяло изгубени един без различен ", сподели щерка им Каролин Бедфорд пред локалния уебсайт Стъф.

Питър Бедфорд е признат в болница в събота вечерта. "Мисля, че мама реши, че той няма да се върне ", описа щерка им. Рут Бедфорд е умряла в дома си в северния новозеландски остров Кайтоке в 10 сутринта на 14 май, брачният партньор й я последвал няколко часа откакто схванал за гибелта й.

Питър Бедфорд емигрирал от Англия в Нова Зеландия след Втората международна война, където срещнал бъдещата си брачна половинка. Двамата сключили брак на 30 декември 1957 година

Докато гибелта на съпрузи на часове разстояние един от различен е относително рядко събитие, феноменът "смърт от тъга " е обект на редица проучвания.

Изследване на Харвард откри през 2013 година, че вероятността човек да се спомине нараства с 30% през първите три месеца от гибелта на неговата брачна половинка.

Скръбта е извънредно стресираща, изключително за по-възрастните хора със Синдром на съкрушеното сърце, наименуван още Стрес-индуцирана кардиомиопатия или Кардиомиопатия такоцубо. Тя може да покоси сътрудник, който преди този момент е бил здрав.

Жените са по-предразположени да изпитат неочакваната и интензивна болежка, сходна на инфаркта, провокирана от надигането на стресовите хормони след гибелта на брачна половинка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР