Новозеландска търговска верига е изтеглила марка австралийски ягоди, след като

...
Новозеландска търговска верига е изтеглила марка австралийски ягоди, след като
Коментари Харесай

Откриха игли в австралийски ягоди, доставени на новозеландска верига!

Новозеландска комерсиална верига е изтеглила марка австралийски ягоди, откакто в някои от плодовете са били открити игли, съобщи ДПА.

"Игли бяха открити в касетките на ягодите, доставяни от Западна Австралия и купени в супермаркет на веригата Каунтдаун (Countdown) в Окланд ", се показва в официално съобщение на компанията.

"Като спомагателна защитна мярка и съгласно рекомендации от държавните здравни управляващи в Австралия клиентите би трябвало да нарязват всевъзможни австралийски ягоди преди да ги изядат ", добавя Каунтдаун.

Преди този случай в Австралия наскоро имаше огромна акция по евакуиране на ягоди от пазара. Игли бяха открити предходната седмица в ягоди в цялата страна, доставяни за веригата супермаркети Улуъртс (Woolworths) от плантация в Куинсланд.

Оттогава в цялата страна е обявено за над 100 случая на игли, открити в ягоди, банани и ябълки. Има опасения, че първите известия са насърчили имитатори, отбелязва ДПА.

Австралийският парламент форсира приемането на закони, с които да се постановат по-тежки наказания, за хората, които съзнателно нанасят щета на хранителни артикули.
Присъдата за "хранителните терористи ", както ги назовават австралийските медии, бе вдигната от 10 на 15 години затвор, заяви телевизия Ей Би Си.

Няма известия за разболели се или засегнати хора в Нова Зеландия след откриването на игли в австралийски ягоди, посочи ДПА.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР