Новоучреден Обществен съвет за развитие на висшето образование в България

...
Новоучреден Обществен съвет за развитие на висшето образование в България
Коментари Харесай

Нов обществен съвет ще работи за промени в учебните програми на университетите -

Новоучреден Обществен съвет за развиване на висшето обучение в България ще оказва помощ за реализирането на Стратегията за развиване на висшето обучение, включително осъвременяване на съществуващите и основаване на нови образователни стратегии, въвеждане на модерни форми на образование, включване в интернационалните просветителни и научни мрежи, стимулиране на младите преподаватели.

За основаването на съвета заяви МОН и добави, че той ще работи също за активизиране на научната активност във висшите учебни заведения и създаване на ефикасна връзка образование-наука-бизнес.

Съветът ще бъде управителен от акад. Христо Белоев - ректор на Русенския университет. Негови заместници са проф. Мартин Банов – ръководител на Селскостопанската академия, и Васил Велев – ръководител на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Новата конструкция ще приготвя периодически аналитични отчети към докладите на Министерството на образованието и науката (МОН) по осъществяване на Стратегията, ще провежда също необятни публични разисквания по настоящи въпроси, ще предлага решения при формулиране на държавните цели в региона на висшето обучение.

В състава на Съвета са включени представители на Съвета на ректорите на висшите учебни заведения, Българска академия на науките, Селскостопанска академия, Националната организация за оценяване и акредитация, Националното посланичество на студентските препоръки, Националното съдружие на общините в Република България, на работодателски и синдикални организации и други Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков, представители на МОН и други министерства са асоциирани представители към Обществения съвет.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР