Новото служебно правителство ще направи промени в състава на Националния

Новото служебно правителство ще направи промени в състава на Националния ...

Антон Кутев: Ще има промени в НОЩ и във ваксинационния план


Новото служебно правителство ще направи промени в състава на Националния оперативен щаб. Ще има промени и в процеса на ваксинация, за да бъдат обхванати повече рискови групи.

Това стана ясно от думите на говорителя на служебното правителство Антон Кутев, който бе гост в сутрешния блок на Нова тв.

Според Кутев задача номер едно е подготовката на парламентарните избори, следващата е овладяването на епидемията. Трябва да се мисли за пенсионерите, за училищата, за университетите, обясни той.

Кутев съобщи, че поканата да е говорител на служебното правителство е дошла от президента Румен Радев. Приех с удоволствие, защото вярвам, че в България е дошло време за промяна. Вярвам, че това служебно правителство може да даде началото, подчерта той.

Няма как да смениш политиките, ако не смениш хората, които ги представляват. Това са почтени професионалисти. Аз не вярвам някой да тръгне да сменя хора, които си вършат работата, каза Кутев по отношение на кадровите смени в отделните ведомства от последните дни.

Снапомни ощеИзточник: duma.bg