Новото служебно правителство с премиер Стефан Янев провежда първото си

...
Новото служебно правителство с премиер Стефан Янев провежда първото си
Коментари Харесай

Първо заседание на служебния кабинет

Новото служебно държавно управление с министър председател Стефан Янев организира първото си съвещание през днешния ден. Основен приоритет на новия кабинет е организирането на почтени избори.

След първия си цялостен мандат Бойко Борисов през вчерашния ден съобщи властта на служебния министър председател Стефан Янев. Президентът Румен Радев изиска от новото държавно управление да води война с купения избор и да осветят, доколкото е допустимо, положението на страната. А Янев отговори, че залага целия си престиж и жизнен опит за това, че ще работи почтено при спазването на върховенството на закона и в полза на обществото. 

" Да подсигурява естественото действие на страната, да обезпечи почтени избори, обявявайки война на купения избор, да разкрие, доколкото е допустимо за 2 месеца, същинската картина за положението на страната. И най-важното да направи първата крачка към укрепването на държавността, да даде убеденост на българите, че страната може да се ръководи честно, транспарантно и отговорно ", сподели Радев на новия длъжностен министър председател.

" Да бъда длъжностен министър-председател е висока чест, само че и голяма отговорност. Аз съм човек, който не дава напразни обещания, само че залагам целия си престиж, виталния си опит, градени с години за това, че ще работя честно при спазването на върховенството на закона и в полза на обществото. Това ще чакам и от служебните министри ", съобщи от своя страна Янев. Той беше безапелационен, че ще работят дружно и в интерес на жителите.

" Наш главен приоритет е организирането на свободни, почтени и демократични избори при прецизно съблюдаване на законовите разпореждания. Очаквам всички институции да работят синхронизирано. Кратък е интервалът за работа на служебното държавно управление. Не мога да се наемам, че ще успеем да решим трупаните през годините проблеми ", добави служебният министър председател.  

Бойко Борисов също пожела триумф на новото ръководство. " Аз мисля, че вашият избор като отличен офицер и посланик заслужава приветствие ", сподели Бойко Борисов. 

Днес ще се организира и първото съвещание на новия длъжностен министър на правораздаването Янаки Стоилов във Висшия правосъден съвет. Той ще ръководи съвещанието на пленума на правосъдните кадровици. По закон министърът на правораздаването управлява съвещанията, само че няма право на глас. За през днешния ден е планувано кадровиците да разискват тематиката със законопроекта за закриването на спецправосъдието.

Междувременно, Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет възвърне към този момент някогашния правосъден министър Десислава Ахладова като арбитър в Административен съд-София област, а не в Перник, където работеше по-рано. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР