Новото правителство ще изтегли проектозакона за държавния бюджет, внесен от

...
Новото правителство ще изтегли проектозакона за държавния бюджет, внесен от
Коментари Харесай

Асен Василев: Изтегляме бюджета на служебния кабинет, внасяме нов с 3% дефицит

Новото държавно управление ще изтегли проектозакона за държавния бюджет, импортиран от служебния кабинет, и ще внесе нов с 3% недостиг.
Прочетете още
Това разгласи новият финансов министър Асен Василев в коридорите на Народното събрание.

Най-важното сега е да се изтегли закона за бюджета, който бе импортиран от служебния кабинет, идната седмица-две да бъде прегледан с всички министри по отношение на програмата, която те са заложили, и да бъде импортиран в Народното събрание, тъй че преди парламентарната почивка България да има бюджет за тази година, изясни Василев. И посочи, че в бюджета ще бъде заложен 3% недостиг.

Проблем има, в случай че проектозаконът е бил отритнат, само че като изтеглен от вносител няма проблем да бъде импортиран още веднъж, изясни Василев софтуерно по какъв начин ще се работи. Затова Министерския съвет ще го изтегли като вносител и ще внесе нов.

Един бюджет и две актуализации съм правил досега, последната бе призната с 230 от 230 присъстващи. Когато се работи професионално, без значение от партийните разлики, може да се свърши нещо свястно за страната и всички да намерят причина да поддържат един логичен бюджет,  изясни още Василев. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР