Новото правителство на Австрия, ръководено от Себастиан Курц, положи клетва

...
Новото правителство на Австрия, ръководено от Себастиан Курц, положи клетва
Коментари Харесай

Себастиан Курц положи клетва като нов канцлер на Австрия

Новото държавно управление на Австрия, ръководено от Себастиан Курц, постави клетва пред президента на страната Александър Ван дер Белен.
Това е второто държавно управление, ръководено от Курц. Първият кабинет, образуван през декември 2017 година, се разпадна през май 2019 година поради скандал към някогашния вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе.
Церемонията се организира в кабинета на федералния президент, съобщи БГНЕС.
Преди полагането на клетва от страна на новия кабинет, президентът освободи от служба преходното държавно управление, ръководено от първата в историята на Австрия жена-канцлер Бригите Бирлайн.
Австрийската национална партия на Себастиан Курц се споразумя предходната седмица с партията на „ Зелените ” за сформирането на държавно управление. Новият кабинет се състои от 17 души – канцлер, вицеканцлер, 13 министри и двама държавни секретари.
По този метод Курц се върна още веднъж като глава на държавното управление на Австрия. Лидерът на „ Зелените ” Вернер Коглер стана вицеканцлер и министър на държавната администрация и спорта. Начело на Министерството на външните работи остана министърът от краткотрайното държавно управление Александър Шаленберг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР