Новото попълнение на Рома Жоржиньо Вайналдум заяви, че бившият му

...
Новото попълнение на Рома Жоржиньо Вайналдум заяви, че бившият му
Коментари Харесай

Салах посъветвал Вайналдум да подпише с Рома

Новото попълнение на Рома Жоржиньо Вайналдум съобщи, че някогашният му съотборник в Ливърпул Мохамед Салах е измежду футболистите, които са го убедили да се причисли към италианския гранд. Нидерландецът напусна Пари Сен Жермен преди дни и подписа с Рома, като се чака да дебютира при гостуването на Салернитана през уикенда в първия кръг от новия сезон в Серия " А ".

„ Тренирах с Пари Сен Жермен в предсезонния интервал, тъй че съм квалифициран. Мисля, че мога да играя, само че постоянно има значение по какъв начин се развиват нещата през седмицата. Трудно е да се каже дали ще играя. Аз персонално мисля, че мога, само че треньорът взима решенията “, съобщи Вайналдум по-рано през днешния ден на конференция в Рим.

Преди време мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп го разказа като съвършения полузащитник, а Жоржиньо Вайналдум, запитан дали се усеща като подобен, отговори: „ Не е елементарно да се опише идеалният полузащитник. Може би бях подобен за Ливърпул, само че съм наясно, че нещата могат да са разнообразни в различен тим. Всеки си има мнение, само че в случай че това е, което споделя управител като Клоп, тогава съм благополучен.

Избрах да дойда в Рома поради напъните на клуба да ме притегли и тъй като приказвах с Мохамед Салах и Кевин Строотман и чух единствено хубави неща за тима и града “, призна Вайналдум.

Самият Салах е някогашен състезател на Рома. Той прекара в Рим два сезона сред 2005-а и 2017-а година, като осъществя 34 гола в 83 мача преди да премине в Ливърпул.

„ Говорих и с Ашраф Хакими, който игра за Интер, само че сподели, че Рома е страховит клуб. Това ме убеди, а и аз самият имах положително мнение. Когато приказвах с Жозе Моуриньо, той ми благодари, че съм избрал Рома и говорихме за футбол. Постигнатото от Моуриньо приказва единствено за себе си. Всеки футболист би желал да работи с него. От момента, в който приказвах с него, знаех, че желая да дойда. Но още преди този момент бях взел решение “, сподели още Жоржиньо Вайналдум.

Не бих споделил, че Серия А е стъпка обратно. Смятам, че Висшата лига е най-оспорваното състезание, в което съм играл, само че би трябвало да видя по какъв начин е в Италия, с цел да си изградя мнение. Винаги е добре да започнеш сезона сполучливо, а е значимо и да покажем развиване през цялата година. Случват се и сложни обстановки, в които губиш мачове, има травми и смяна на системата. Постоянството е доста значимо, с цел да върви тимът напред. Ще е още по-трудно поради Световното състезание през зимата, само че не мисля, че е невероятно “, разяснява още нидерландският футболист ".

Рома показа тима си сезон 2022/2023 в неделя пред 65 000 фенове на „ Стадио Олимпико “, а Вайналдум изрази възхищението си от атмосферата. „ Беше особено, просто необикновено. Доста съм свенлив, когато става дума за такива неща и постоянно се впечатлявам, само че това, което направиха почитателите за мен и моите съотборници беше ужасно “, съобщи полузащитникът.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР