Новото попълнение на Арда Кърджали Мартин Костадинов даде обширно интервю

...
Новото попълнение на Арда Кърджали Мартин Костадинов даде обширно интервю
Коментари Харесай

Мартин Костадинов: Арда ще се бори за Топ 6!

Новото попълнение на Арда Кърджали Мартин Костадинов даде обстойно изявление пред формалния уебсайт на клуба. Той пристигна в новака в efbet Лига от отбора на Черно море, а през есенния дял от шампионата защитаваше цветовете на Дунав Русе.

Ето какво показа Мартин Костадинов пред клубната телевизия на Арда Кърджали.

Как се чувстваш към този момент с тима, близо две седмици си тук?

– Чувствам се съвършено. Работим съвсем всеки ден двуразово, тренировките са много тежки с висок интензитет. За в този момент съм здрав, уповавам се да нямам травми след време и се готвим за идните мачове, които идват другия месец.

Успя ли са свикнеш с ситуацията, има ли футболисти, с които се познаваш преди да дойдеш в АРДА?

– Не мога да кажа, че към този момент съм привикнал с ситуацията, само че всички ме одобряват обикновено. Познавам се с Иван Коконов, Ради Василев и Илиас Хасани, с които съм играл преди този момент дружно, и те ми оказват помощ много.

Ти идваш от Черно море, само че бе чартърен в Дунав и май игра в мача против АРДА?

– Участвах в този мач, дори направих асистенция за втория гол. Тогава много се радвах, че победихме, само че в този момент като върна лентата, не е в мой плюс.

Как се стигна до предлагането да дойдеш в АРДА и за какво реши тук да продължи твоята кариера?

– Г-н Пешев ми се обади по телефона, предложи ми изискванията, след което аз се съгласих. Накрая трябваше единствено двете управления да се схванат.

Как виждаш работата на Стамен Белчев и той организира ли диалог с теб, да ти каже какво ще изисква от теб на терена?

– Когато пристигнах, Стамен Белчев ми кажа, че ще разчита на мен като десен бранител. Повечето ми мачове са като ляв защитник, само че за мен няма значение на какъв пост ще играя, значимото е да съм на терена.

И на двете позиции ли ти е комфортно или от ляво ти е силата?

– Принципно от ляво ми е по-удобно, тъй като съм изиграл повече мачове там, макар, че мощният ми крайник е десният.

До теб в защита е един от най-опитните играчи Пламен Крумов, какво то споделя той, когато сте на терена, дава ли ти упътвания?

– Първо, като човек е доста готин, дори сме в една стая с него на лагера. Много положителен човек и ми оказва помощ непрекъснато. Дори и неверни решени да взема той ме направлява.

АРДА за първи път играе в Първа лига, какво усещане ти направи тимът, гледайки го от страни?

– Хората си мислят, че доста тимове, които идват от Втора лига нищо няма да създадат, само че на мен АРДА доста ми харесва. Играе се на високи обороти, висока преса, всичко е доста бързо, което в множеството тимове ги няма тези работи.Плюс това тук има много качествени футболисти.

Кой е обичаният ти жанр на игра, на кой тим симпатизираш?

– По принцип съчувствува на Арсенал, въпреки, че сега не са в най-хубавата си форма. Но няма по какъв начин да си трансформира решението.

Разкажи ни освен това за теб, по какъв начин се възпламени по футбола, кой те е завел на първата подготовка, за какво избра футбола?

– Баща ми преди е играл футбол и той ме възпламени по този спорт, другояче на първата подготовка ме е завел дядо ми, когато съм бил на 8 години. Тогава не съм играл за Черно море, въпреки, че след това имам 13 години за този тим.

Имаше и вид с нещо друго да се занимаваш, или футболът е фамилна линия?

– Чак фамилна линия не е, само че и татко ми, и дядо ми желаеха да стана футболист, и аз се отдадох на това.

Какво правиш през свободното време, имаш ли другарка?

– Имам другарка, от две години и половина сме дружно. През свободното време обичам да се разхождам, само че виждам повече да си почивам в къщи, виждам телевизия и не съм почитател на вечерните излизания.

Преди време, ти бе определен за най-хубавия млад футболист в анкета на почитателите на Черно море, това несъмнено те задължава много.

– Да по този начин беше. Аз несъмнено имам огромни упоритости и желая да запазя това нещо, което завоювах.

Как виждаш представянето на АРДА в Първа лига, имате действителни шансове да сте в първата шестица?

– Предполагам, че това ще е главната цел, въпреки всичко всеки желае да е в топ 6 в класирането. Ние ще играем мач за мач и изобщо няма да гледаме класирането на другите тимове. Важно е всеки мач да играем за победа, а времето ще покаже къде ще се класираме.

Какво би споделил на почитателите в Кърджали?

– Бих им споделил да са живи и здрави, тъй като това е най-важното. Иначе ние ще се раздаваме във всеки един мач с цел да можем да ги радваме с победи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР