Новото поколение ученици трудно се ориентират в йерархичната структура на

...
Новото поколение ученици трудно се ориентират в йерархичната структура на
Коментари Харесай

Учители в САЩ: Младите не умеят да ползват компютри


Новото потомство възпитаници мъчно се ориентират в йерархичната конструкция на досиетата
(снимка: CC0 Public Domain)

Има значително разминаване в разбирането по какъв начин да се употребяват компютри сред другите генерации хора и по-конкретно сред учители и възпитаници, излиза наяве от обява на The Verge.

Учителите постоянно се оплакват, че техните възпитаници не могат да намерят в точния момент файла, от който се нуждаят за урока. По предписание това се случва, тъй като днешното потомство не схваща за какво е нужна йерархична конструкция на досиетата, в случай че на компютъра има лента за търсене. Поради това учениците употребяват една директория за всички файлове.
още по тематиката
От позиция на учителите, това положение в действителност отразява неумението да се употребява компютър. Йерархичната система, съгласно тях, слага всичко в ред. Но за учениците това е затруднение, което е още по-объркващо, в сравнение с подсказва, и те считат, че могат да намерят всичко на компютъра си благодарение на вградените принадлежности за търсене и навигация.

Учениците не схващат аналогиите, които учителите вършат, с цел да им обяснят файловите системи. От позиция на преподавателите, файловата система е картотека. Докато учениците схващат аналогията с кошница, от която могат да получат всичко, което желаят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР