Новото поколение пилоти превзема Формула 1, сочи глобална анкета сред ...

Новото поколение пилоти превзема Формула 1, сочи глобална анкета сред

Люис вече не е най-популярен във Формула 1, младите настъпват

Новото потомство водачи завладява Формула 1, сочи световна анкета измежду почитателите на спорта.

На казуса „ Кой е най-известният водач “ най-доста гласове получава претендентът за купата – Макс Верстапен, а след него е различен младок-Ландо Норис от Макларън. Люис Хамилтън е едвам трети.

В допитването са взели участие над 167 000 души от 187 страни по света. Резултатите са напълно разнообразни от предходната сходна анкета от 2017-а, в която Хамилтън е бил първи, следван от Фернандо Алонсо и Кими Райконен.

Все отново разликите са много малки. Макс получава 14,4% от гласовете, а Хамилтън 12,5% на третото място, като Норис е сред тях. Интересно е, че Ландо изпреварва Люис и като най-известния британец в спорта, като е любим на дамската част от почитателите.

След тримата се подреждат Дани Рикардо и Себастиан Фетел, а в десетката попадат и други младоци като Шарл Льоклер, Джордж Ръсел и Пиер Гасли.

Прогресът на Макларън го извежда преди всичко при тимовете с 29,5%, което е два пъти повече спрямо резултата от 2017. Ред Бул е втори с 19,7%, а Ферари на трето място със 17,9%.

„ Ние сме мощно признателни на всички участници и сме радостни, тъй като това посочва, че вървим в вярната посока “ съобщи босът Стефано Доменикали.

Тази неделя Хамилтън и Верстапен възобновяват битката между тях в Остин, Тексас, където Люис триумфира с купите през 2015 и 2019 и има общо 5 победи на пистата, която е една от предпочитаните му.

Източник: gol.bg