Новото поколение от Аdventure гамата мотоциклети на Triumph пристигна в

...
Новото поколение от Аdventure гамата мотоциклети на Triumph пристигна в
Коментари Харесай

Новият Triumph Tiger 1200 в търсене на нови епични приключения

Новото потомство от Аdventure гамата мотоциклети на Triumph дойде в България. Tiger 1200 към този момент е в шоурума на бул. Ботевградско шосе 348 и e подготвен да покаже на какво е кадърен на всеки, търсещ завършения на две колела. Новият член на семейство Tiger е и най-високотехнологичният и фокусиран в представянето модел в историята на именитата английска марка Triumph. Той е квалифициран за най-тежки условия отвън пътя в XC версията си, а моторът му е доста освежен. Работният размер на трицилиндровия редови мотор е 1215 куб., а мощността му от 141 к.с. се доближава при 9350 об/мин.
Увеличен е и въртящият миг до 122 Нм, които са разполагаем в по-нисък диапазон на оборотите. Повишаването на мощността и динамичността не се отразяват на разхода, а в противен случай. След направените усъвършенствания в горивната система и електронното ръководство междинният разход на модела е редуциран до 5,2 литра на 100 км. Шестстепенната скоростна кутия предава въртящия миг към задното колело посредством кардан.
Изпускателна система е нова и направена от неръждаема стомана и акцентира дълбокия и характерен тон на трицилиндровия мотор с водно изстудяване. За рационализиране на представянето и ръководството при всевъзможни терени са проектирани над 100 нови съставния елемент спрямо предходната версия на модела. Едно от главните усъвършенствания е намаляването на тежестта на Tiger 1200. След прецизната диета то е с 11 кг по-ниско спрямо предишното потомство – до 248 кг.

За възстановяване на сцеплението отвън пътя е прибавен нов режим Off-Road Pro. Той се грижи за представянето на кръстосан терен към системата за бързо превключване на предавките Shift-Assist. Сигурността е усъвършенствана от системата за адаптивно осветление в завой, като допълнение всички светлини на мотоциклета към този момент са LED.

Новият Triumph Tiger 1200 във версия XCх е разполагаем в цвят Khaki Green и цената му е 33 200 лева с Данък добавена стойност. Към него могат да поръчани много екстри по усет на клиента. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР