Новото поколение на законодателя в класа на кросоувърите и най-продаваното

...
Новото поколение на законодателя в класа на кросоувърите и най-продаваното
Коментари Харесай

Хибридният HR-V и Super Cub дебютират на Автосалон София 2022

Новото потомство на законодателя в класа на кросоувърите и най-продаваното МПС на планетата

Шест автомобила, пет от които самозареждащи се хибриди и един цялостен електрически автомобил, както и 10 мотоциклета ще покаже Бултрако АД, формален представител на Honda у нас, на щанда си в зала 2 в столичния Inter Expo Center по време Автомобилен салон София 2022. След едногодишна пролонгация дълго чаканото събитие отваря порти на 3 юни и ще продължи 10 дни. Третото потомство на HR-V и новият Super Cub C125, най-продаваното МПС на планетата, са забележителните министър председатели на щанда японската марка. За първи път на родно ревю необятната аудитория ще има опция да види и електрическия Honda e, „ Световен автомобил на годината “ в категорията си за предходната година и притежател на повече от 13 влиятелни награди.

Революционният модел излезе на пазара предходната есен, само че неналичието на ревю отсрочи премиерата му. Тази година Бултрако АД чества своя 30-и рожден ден. Компанията е измежду 9-те компании, учредили СВАБ, през днешния ден - Асоциация на производителите на коли и техните оторизирани представители у нас. През април Honda Europe в символ на благодарност за дългогодишното сполучливо партньорство с българския си представител уважи Бултрако АД с плакет, връчен на специфична гала в Honda Academy във Франкфурт на Костадин Грозданов, изпълнителен шеф на компанията от 1995 година насам. „ От основаването си до през днешния ден Бултрако АД има към 15 000 лоялни клиенти, на които желаеме да благодарим за тяхното доверие в нас, а сега по пътищата на България се движат общо 108 902 моторни транспортни средства от марката Honda “, споделя той.

HR-V от трета генерация – новият самозареждащ се хибрид на Honda
Кросоувърът на японската марка е най-новото попълнение в хибридната e:HEV гама на Honda, наред с показаните през 2020 година последващи генерации на CR-V и Jazz. Съвсем скоро към екологичната флотилия ще причисли и единадесетото издание на Civic, като тази година моделът отбелязва своя 50-и празник. Новият HR-V дебютира сполучливо на българския пазар единствено преди месец, а в този момент отбелязва своята публична премиера и на автомобилния салон в компанията на също хибридните Jazz и CR-V, както и на електрическия Honda e.

Хибридната система на e:HEV на HR-V се състои от два компактни, само че мощни електромотора, съчетани с бензинов 1,5-литров мотор DOHC i-VTEC по цикъл на Аткинсън, литиевойонна батерия и новаторска трансмисия с закрепена предавка, обвързвана с блок за ръководство на зареждането (PCU). Технологията е плод на 20-годишния опит с хибридното задвижване, който Honda натрупа както в пътните коли, по този начин и във Формула 1. За HR-V, мощността на е:HEV е увеличена до 131 к.с. въртящ миг против 109 к.с. при Jazz, а максимумът на въртящия миг и при двата модела е и 253 Нм.
Автомобилът отделя нездравословни излъчвания от CO2 от 122 г/км (WLTP) и изразходва 5,4 л /100 км (WLTP) в смесен цикъл и форсира от място до 100 км/ч за 10,6 сек.
Системата e:HEV се отличава от всички останали сходни по неусетния метод, по който се сменят трите режима на ръководство. Интелигентният захранващ блок (IPU) автоматизирано и непрестанно превключва цикъла на придвижване сред електрическо задвижване, хибридно или такова на мотор с вътрешно горене съгласно характерната пътна обстановка.

Трансмисията с закрепена предавка изразходва по-малко сила за разлика от стандартна система с планетарна предавателна кутия, при която се получава високо равнище на търкане.

Тази разработка на Honda натрупва повече време за електрически пробег при придвижване в градовете по отношение на конкурентните хибриди, предлагани на пазара сега.

При сходни размери с тези на предходното потомство новият HR-V се отличава с повече пространство за краката и раменете. Платформата разрешава и в новата генерация на HR-V да се резервира извънредно практичната система „ вълшебен седалки “ на Honda. Долната им част може да бъде вдигана като при столчетата в киносалон по настрана за всяка от тях, а облегалките им – да бъдат свалени до приемането на товарно пространство с еднакъв под.

Високотехнологична съгласуваност посредством елементарен за приложимост 9-инчов сензорен интерфейс и богатият пакет за сигурност, единен под името Honda Sensing са другите отличителни черти на HR-V.
Стандартно в цялата гама на HR-V са налични със система за автоматизирано превключване сред къси и дълги светлини и информация за мъртвата зона на видимостта.

Новият Super Cub - най-продаваното МПС на планетата
Над 100 милиона, 160 страни, 16 заводи – тези цифри отлично разказват Super Cub, най-продаваното моторно транспортно средство на планетата. Живата легенда от 1958 година се завърна в гамата на Honda преди няколко години, запазила присъщия си различим дизайн, а в края на предходната година на ревюто в Милано бе показано и нейното ново издание. По-мощният (9,7 к.с.) 125-кубиков SOHC мотор с въздушно изстудяване на тази машина изразходва едвам 1,5 л/100 км (WMTC). Повратливият и маневрен Super Cub се усеща изцяло вкъщи си на оживените градски улици. Скоростната кутия остава 4-степенна (с неутрално състояние отдолу) и – в същинската традиция на Super Cub – се ръководи посредством „ автоматизиран “ центробежен съединител, без потребност от лост. Мотоциклетът е е обзаведен общоприетоо с спомагателна седалка, задни стъпенки и цялостно LED осветяване. Тази година Super Cub е още по-стилен с помощта на изцяло новата цветова скица Mat Axis Grey Metallic, допълнена от класическите червени седалки, поклон към оригинала от 1958 година
Общо 10 нови мотоциклета от изцяло обновената гама на Honda показва Бултрако АД на щанда си. „ Миналата година бяхме №1 по продажби на българския пазар, надяваме се и през тази да защитим купата си благодарение на всички тези модели “, обобщава Костадин Грозданов.

*Източник: www.honda.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР