Новото поколение на Range Rover беше представено само преди няколко

...
Новото поколение на Range Rover беше представено само преди няколко
Коментари Харесай

Новият Range Rover вече е в България

Новото потомство на Range Rover беше показано единствено преди няколко седмица, а в този момент беше маркирана и премиерата му за България. От представителството на марката у нас – компанията „ Мото Пфое “, се похвали, че досега са получили 40 поръчки за всъдехода, като тези купувачи даже не са виждали колата онлайн.

Петото потомство на именития модел е на най-новата модулна платформа MLA-Flex, върху която ще бъдат построени съвсем всички бъдещи модели на концерна Jaguar Land Rover. Твърдостта на каросерията е увеличена с впечатляващите 50%, коефициентът на аеродинамично противодействие Cx е понижен до 0,30 против 0,34 при предшественика си.


Range Rover Evoque смайва с технологии от бъдещето (тест-драйв)
През 2008 година на автосалона в Детройт беше показан прототипът Land Rover LRX, който провокира голямо внимание и потресаващи реакци...

Както и до момента, Range Rover се предлага в два разновидността на междуосие – общоприета и удължена, само че за първи път в историята на модела ще има и вид със 7 места в салона (само за дългата база).При нея междуосието е увеличено със 75 мм, което разрешава спомагателни 20 мм сред седалките, а височината на покрива е снижена с 10 мм.

Що се касае до моторите, под капака на флагмана на английската марка, е ситуиран V8 мотор с размер 4,4 литра, разрастващ 530 к.с. Тази версия развива от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди. Има две хибридни модификации (PHEV) с 510 и 440 к.с., както редови дизели с 6 цилиндъра, разрастващи 249 и 350 к.с.



Всички мотори работят с 8-степенна автоматизирана скоростна кутия ZF. Трансмисията резервира отличните си всъдеходни качества, като е снабдена с двустепенна раздатъчна кутия с понижаващи предавки. Вместо непрекъснато задвижване на четирите колела с блокировка на междуосевия диференциал се употребява система iAWD със заключване на предна ос благодарение на електронна втулка. Има и деен диференциал за задните колела.

Системата за задвижване на четирите колела се задейства сама при придвижване по тежък терен и при тръгване н студено време. В естествени условия и при скорост от 35 до 160 км/ч задвижването на предните колела е изключено, като по този начин съпротивлението понижава с 30%, а това оказва помощ за понижаване на разхода на гориво.


Най-мощото Volvo XC60 стъпи на пазара у нас
Най-мощната версия на кросоувъра Volvo XC60, която носи името Polestar Engineered, стъпва на българския пазар. В нейната основа е модиф...

На пазара у нас всъдеходът е наличен и в двата си разновидността – общоприет и дълго база, като равнищата на съоръжение за три - SE, HSE и Autobiography. През първата си година след излизането на пазара новият Range Rovet ще се предлага в специфична версия - First Edition.

Още от АВТО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР