Новото поколение мобилни мрежи е вече тук. С навлизането на

...
Новото поколение мобилни мрежи е вече тук. С навлизането на
Коментари Харесай

Предимствата на 5G

Новото потомство мобилни мрежи е към този момент тук. С навлизането на последните софтуерни артикули в живота ни и потребността от непрекъсната връзка пристигна време, в което устройството в ръцете ни би трябвало да претърпи своето развиване. Това е идната стъпка,  с цел да можем да получим още повече благоприятни условия като консуматори. Така от 2021 година България се подреди до страните, в които работят 5G мрежи. Съвсем скоро ще можем да се насладим на редицата нови благоприятни условия, които те оферират.

Предистория

За да сме наясно с преимуществата на новото потомство мрежи, безспорно би трябвало да знаем какво разграничава другите генерации мобилна връзка.

Мобилните телекомуникации са налични в България от 90-те на предишния век с първото потомство мрежи, което имаше опция за транспорт на глас. Следващото, което се появи (2G), даде опция за потреблението и на текст под формата на SMS. Така по мобилната мрежа към този момент стартира да се предава освен тон.

3G донесе потреблението на мобилен интернет и първите първи проблясъци на видео връзка, а с 4G, което употребяваме сега, към този момент имаме широколентов достъп, даващ опция за високи скорости, продан на огромен размер данни и всичко това, на което се радваме като консуматори сега.

Въпреки че в този момент мнозина не могат да си показват по какъв начин всичко това би могло да бъде надградено, 5G в действителност ще вкара напълно нова епоха от услуги за потребителите и благоприятни условия за бизнеса, на които ще станем очевидци през идващите години.

На първо място е скоростта

Сдобием ли се с 5G устройство и регистрирайки се с подобаващ проект в новата мрежа, първата разлика, която потребителите ще открият, е скоростта. Тя е по-висока от тази на 4G, доближава до 10 пъти по-високи стойности, а с времето и развиването на технологията вероятно  ще станем очевидци и на още по-високи. Това освен ще усъвършенства услугите, които употребяваме сега, само че ще разреши основаването на нови, които в този момент даже не можем да си представим.

Благодарение на новите мрежи, потокът от информация, която ще получаваме за секунда, ще може да е доста по-голям, а това с времето ще ни разреши освен да „ теглим “ наличие по-бързо, само че ще направи и услугите, които употребяваме, разнообразни.

Сигурно сте забелязали, че фотосите в обществените мрежи от време на време не са с доста високо качество, клиповете в YouTube не потеглят в оптималната си разграничителна дарба, а доста от услугите имат ограничавания. Това е, тъй като основателите им се преценяват със своите консуматори и скоростта на мрежата, която употребяват. С навлизането на 5G мрежите всичко ще се промени и крайният консуматор ще може елементарно да получава доста повече за по-кратко време и с високо качество.

Реакция на мрежата

Друг главен индикатор, с който се мерят мрежите, е времето за реакция. Това е второто най-важно нещо след скоростта. В момента 4G мобилната мрежа реализира реакция от към 50 милисекунди. С 5G тази стойност ще спадне до 1 милисекунда. И в случай че сега е невероятно прецизното осъществяване на редица услуги, то това в бъдеще ще се промени.

Времето за реакция при предаването на информация има съществено значение за всичко, което се прави в действително време - като се стартира от играта в мрежа през мобилно устройство, услуги, основани на виртуална действителност, та чак до телемедицина и самостоятелно придвижване на транспортни средства.

Промяната ще разреши налагането на стандарт с незначително забавяне при всяко едно деяние, изискващо точност. Лекарят ще може отдалечено да ръководи апарат, който в действително време прави диагностика, или да прави даже интервенция. Оператор ще може да ръководи отдалечено дрон, който прави доставка. С шлем за виртуална действителност ще можем да управляваме освен игри, само че и аватари, извършващи избрани действия. И това не е фантастика – всичко може да се случи доста скоро, с помощта на 5G.

Без кабели

Дори сега това преимущество да не се акцентира необятно при въвеждането на този тип мобилни мрежи, намаляването на кабелите ще е едно от сериозните усъвършенствания за редица консуматори. Благодарение на това, че мобилните мрежи ще станат доста  по-бързи от главно потребления „ кабелен интернет “. По този метод напълно скоро ще бъде ненужно „ прокарването “ на интернет и даже телевизия в нечий дом или офис.

Необходим ще е единствено един 5G рутер, до който ще идва широколентов достъп с висока скорост, който ще може да обезпечи освен свързаността с интернет, само че и спомагателни услуги като телевизия, защита и други

Умен дом

В последните години все по-често вкарваме в дома си устройства, които го трансформират в интелигентен. Дали това са системи за сигурност, развлечение или най-различни свързани уреди като хладилници, печки, термостати, отоплителни уреди или други, Internet of Things (IoT) в идващите години ще се развие още по-стремглаво поради 5G.

Всички джаджи, имащи потребност от съгласуваност, ще получават качествена връзка с помощта на новите мрежи. Те ще могат да се ръководят от разстояние или сами, извличайки нужната информация от мрежата, в която ще са свързани.

Нови услуги

Всичко, което използваме през днешния ден, ще еволюира с 5G. Мрежите обаче ще разрешават навлизането и на напълно нови услуги в всекидневието ни. Високата скорост и бърза реакция на мрежата ще разрешават същинска гражданска война при транспортните средства, където ще можем да забележим цялостна автономност и придвижване без водач.

Ще се трансформират доставките, в които все по-често ще стартираме да виждаме по-големи равнища на автоматизация. Пред нас са доста машини, които ще работят сами, само че и свързани една с друга. Ще се промени методът, по който поддържаме връзка с институциите, този по-който пазарим, получаваме пратките си или храната, която поръчваме у дома.

Покритие и качество на връзката

Благодарение на потреблението на нови технологии и опция за „ прорез на мрежата “ 5G ще предлага на своите консуматори доста по-добро покритие и най-много качество и непоклатимост на връзката. На единица място ще могат да се разположат доста повече устройства, които да бъдат свързани за разлика от постигнатото при 4G. Това е от изключително значение поради броя на свързани устройства и IoT модели, чието разпространяване пораства с всеки минал ден.

5G ще употребява по-добре мрежата, давайки опция на разнообразни услуги да работят на избрана част от нея. Така да вземем за пример основна инфраструктура ще може да действа постоянно с 5G, заемайки избран диапазон, до момента в който друга част от нея ще може елементарно да се отдели за обществени мрежи, да речем.

По-ефективна промишленост

Въпреки че някои от нещата, идващи с 5G, няма да обиден непосредствено крайните консуматори, новите мрежи ще трансформират доста неща и за бизнеса. Все повече заводи и процеси в цехове ще могат да се автоматизират. Очакват се съществени усъвършенствания в производството, в земеделието, както и в търговията, където магазините безусловно ще могат да влизат в дома на хората. Там посредством виртуална действителност те ще могат да показват продукцията си или даже да дават опция на клиентите си да ги тестват, без да ги купуват.

Бъдещето е към този момент тук

Новите мобилни мрежи от пето потомство имат капацитет да трансформират всяка част от нашето всекидневие. За малко време те ще разрешат въвеждането на редица услуги, за част от които даже не сме подозирали, че могат да съществуват. Новото потомство мрежи ще бъде в основната роля в редица браншове от промишлеността, опазването на здравето, търговията. Всичко ще рефлектира върху крайните консуматори, които ще могат да получават доста повече, на по-конкурентна цена, елиминирайки разнообразни неудобства, с които се сблъскват сега.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР