Новото Peugeot e-2008 се зарежда в контакта за 30 минути

...
Новото Peugeot e-2008 се зарежда в контакта за 30 минути
Коментари Харесай

Новото Peugeot e-2008 перфектна комбинация между SUV и електромобил

Новото Peugeot e-2008 се зарежда в контакта за 30 минути и изминава над 300 километра на ток
Един от бестселърите на Peugeot в Европа е компактният SUV 2008. Той се предлага както с бензинови или дизелови мотори, по този начин и с напълно електрическо задвижване. Новото Peugeot e-2008 е първият електрически модел на марката, който съвършено комбинира високата позиция на шофиране и нараствания пътен луфт на SUV с съвременно и екологично задвижване напълно на ток. С новото Peugeot e-2008 ще имате свободата на придвижване в центровете на огромните градове и в зоните с стеснен трафик.



На външен тип новото електрическо Peugeot e-2008 се разграничава от кросоувърите с мотори с вътрешно горене по неналичието на изпускателни тръби откъм гърба. Емблемата на Peugeot с лъва върху решетката на електрическия модел е със зелен нюанс, като според от осветлението се появяват и сини нюанси.

Специалната зелена писмен знак „ e” е сложена в хрилете на предните калници и в задната част преди логото 2008. Зад капака в задния ляв калник на електрическото Peugeot e-2008 вместо контейнер има гнездо за кабел на зарядно устройство. За удобното пътешестване е създадено особено съоръжение с нагряващ резистор със зареждане от задвижващата батерия.



В интериора Peugeot e-2008 има малко разлики, като най-основната е в таблото пред лидера в познатия i-Cockpit. Отдясно са режимите на задвижване, а от ляво е скалата, на която се изписва оставащият пробег в километри съгласно заряда на батерията.



Електрическото Peugeot e-2008 се задвижва от електромотор, който върти предната ос. Неговата мощ е 100 кВт или 136 к.с., а оптималният въртящ миг от 260 Нм е разполагаем на лидера още с потеглянето. Спринтът от място до 100 км/ч лишава 8,5 секунди, а ускорението от 80 до 120 км/ч изисква 7 секунди. За стилен кросоувър с тегло малко над 1,5 тона това е чудесна динамичност, която обезпечава елементарно напредване както в ежедневните градски направления, по този начин и по автомагистралата.

Новото напълно електрическо Peugeot e-2008 доставя по-голямо наслаждение на пътя и зад кормилото, спрямо бензиновите и дизеловите версии. Разпределението на тежестта върху осите е оптимално и електрическият SUV се движи на пътя като по релси. Стабилното пътно държание изпъква най-добре в завоите, където Peugeot e-2008 се форсира до по-висока скорост спрямо бензиновите и дизеловите разновидности на модела.



Моделът се форсира безшумно напред и върви с лекост. За разлика от 2008, оптималната скорост на e-2008 е лимитирана до 150 км/ч, като кросоувърът я доближава бързо и елементарно на автомагистралата. Още с потеглянето тягата на електромотора подготвя лидера към динамично шофиране. Тъй като батерията е ситуирана под пода на колата, центърът на тежестта е по-нисък, в сравнение с в Peugeot 2008.

По планинските пътища с доста завои електрическото e-2008 съвсем не се наклонява и се държи доста по-стабилно. Разположението на батерията не е нарушило вътрешното пространство, тъй че просторният салон и размерът на багажника не са лимитирани. Когато пуснете педала на газта на електрическото Peugeot e-2008, незабавно се усеща, че автомобилът стопира. Това се зарежда батерията и това се вижда ясно на екрана.



Литиево-йонната батерия с потенциал от 50 кВтч обезпечава самостоятелен пробег до 320 км според новия стандарт WLTP. Тя има гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от своя заряден потенциал. Времето на зареждане зависи от наличната мощ.

За цялостно зареждане от домакински контакт със общоприетия заряден кабел са нужни 16 часа. За зареждане с трифазна мощ от 11 кВт или еднофазна от 7,4 кВт са нужни сред 5 и 8 часа, а за възобновяване на 80% от батерията на бързозарядна социална станция с мощ 100 кВт са нужни едвам 30 минути.



Всичко това трансформира електрическото Peugeot e-2008 в сполучлива градска версия на новия модел. Автономният пробег от 320 км е задоволителен запас, който не изисква всекидневно зареждане и презареждане. Ако офисът ви не е прекомерно надалеч от вкъщи, можете да карате с едно зареждане в продължение на няколко дни.

Динамиката на Peugeot e-2008 сигурно ще се хареса на множеството консуматори. Цените на новия стилен френски SUV Peugeot e-2008 в България стартират от 71 677 лв. за главното равнище Active и доближават до 81 069 лв. за равнището GT Pack.
Технически характеристики
Peugeot e-2008

Синхронен електрически мотор

Безстепенна автоматизирана трансмисия

136 к.с. оптималната мощ

260 Нм оптимален въртящ миг

8,5 секунди ускоряване от 0 до 100 км/ч

150 км/ч оптималната скорост

17,7 кВч/100 км разбъркан разход на ел. сила

320 км оптимален самостоятелен пробег

0 г/км излъчвания на СО2

71 677 лв. базова цена на модела (Active)

Електрическите Peugeot e-208 и e-2008 идват с повишен самостоятелен пробег от 2022 година

От началото на 2022 година електрическият SUV Peugeot e-2008, както и градският електрически хечбек Peugeot e-208, ще прибавят с 8% по-голям самостоятелен пробег, според цикъла WLTP в действителни условия, с помощта на най-новите софтуерни разработки, които инженерите на марката вкараха в двата електрически модела.

На първо място са усъвършенствани гумите с смяна към клас A+, което обезпечава по-голяма успеваемост, с помощта на по-ниското противодействие при търкаляне. Освен това е добавена механична разработка с ново предавателно отношение на редуктора, което усъвършенства пробега при пътувания по автомагистрали.



Добавена е и нова термопомпа, съчетана със датчик за мокрота, инсталиран в горната част на предното стъкло, която усъвършенства енергийната успеваемост на отоплението и климатичната апаратура. Това дава опция за по-точно управление на рециркулацията на въздуха в купето и спомага за запазване на силата, акумулирана в батерията при отопление и поддържане на температурата в колата, което е изключително осезаемо през зимата.

Всички тези промени ще обезпечат на новото Peugeot e-2008 до 345 км самостоятелен пробег по WLTP, което е нарастване с 25 км. Моделът е едно от най-конкурентните оферти в класа си с съществуването на 6 разнообразни версии.



Другият модел на ток - Peugeot e-208, към този момент ще предлага до 362 км самостоятелен пробег, което е нарастване с 22 км и е една от най-хубавите стойности в класа на градските модели. Освен това има и доста нарастване на пробега при действителната приложимост от клиентите от към 40 км в градския трафик при температури, близки до 0 градуса.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР