Новото мнозинство е доминирано от партия, която заявява, че щяла

...
Новото мнозинство е доминирано от партия, която заявява, че щяла
Коментари Харесай

Митов: Новото управление прилича на Тройната коалиция до 2009

Новото болшинство е доминирано от партия, която декларира, че щяла да реализира леви цели с десни принадлежности. " Неизбежният извод е, че се оформя ляволиберално ръководство, тъкмо каквото беше и ръководството на Тройната коалиция до 2009. Тези, за които гласувахте, връщат някогашната комунистическа партия и мрежите на Държавна сигурност във властта. Това разяснява Даниел Митов от ГЕРБ преди да бъде гласувано държавното управление, управлявано от Кирил Петков.

В дневния ред на днешното съвещание са включени три точки - избиране на министър-председател на Република България, приемане на конструкция и избиране на Министерския съвет.

В събота Кирил Петков получи и върна изпълнен мандат за сформиране на кабинет на президента Румен Радев.

За да бъде признат проектокабинетът " Петков " са нужни 121 гласа от народните представители.

Коалицията на " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България " разполагат със 134 народни представители в новия парламент.

На изключителното съвещание ще участват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Малко по-късно в президентството президентът ще одобри представителите на второто за Радев служебно държавно управление за тази година, което беше назначено на 16 септември.

Тържествената гала по последователност в изпълнителната власт ще се състои в 15:00 часа в Гранитната зала на Министерския съвет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР