Новото купе е първият четириврат спортен автомобил от Афалтербах и

...
Новото купе е първият четириврат спортен автомобил от Афалтербах и
Коментари Харесай

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe e всичко онова, което CLS не е

Новото купе е първият четириврат състезателен автомобил от Афалтербах и прави директна отпратка към именитите SLS и AMG GT модели. Бяхме на място в „ Палекспо”, Женева, с цел да забележим по какъв начин Дитер Цече го показва. Самостоятелно създаден от AMG, с появяването на 4-вратото спортно купе, AMG GT фамилията отваря нова ниша. Това е нишата на клиентите, които желаят автомобил за всекидневието, само че който предлага изключителната динамичност на Mercedes-AMG.

ПОТОПЕТЕ съдебна експертиза В БЛЯСЪКА НА АВТОСАЛОНА В ЖЕНЕВА ЧРЕЗ НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Новото AMG GT 4-врато купе се задвижва от три мотора. Двата V-осмака са с по две турбини и система за изключване на половината цилиндри при леко натоварване. По-слабият (GT 63) генерира 585 к.с. и 800 Нм, до момента в който топ версията (GT 63 S) вади от същия мотор 639 к.с. и 900 Нм, с които форсира до 100 км/ч за 3,1 секунди. Максималната му скорост е 315 км/ч.

Третата трансформация (GT 53) е изненадваща. Тя комбинира редови 6-цилиндров мотор с размер 3,0 литра, който генерира 435 к.с. (520 Нм). Работи взаимно с 9-степенен „ автомат”, а сред тези два елемента е инсталиран електромотор, генериращ 21 к.с. и 249 Нм.

Трите модификациите разчитат на 9-степенната AMG Speedshift трансмисия, само че с някои разлики. При V8 разновидностите имаме MCT кутия с влажен съединител, до момента в който версията 53 разчита на трансмисия TCT и по-конвенционален преобразувател на въртящия миг. Подобни разлики има и в системата за задвижване на четирите колела. При базовия модел тя праща въртящия миг там, където има най-голяма потребност от сцепление, до момента в който при V8 моделите изпраща въртящия миг там, където е най-забавно. Казано по различен метод: колите разчитат и на режим Drift, който е общоприет при 63 S.

Продажбите на 4-вратото купе стартират от лятото на тази година, а у нас той ще пристигна през есента.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР