Новото издание на изследването на Deloitte CFO Signals, обхващащо 150

...
Новото издание на изследването на Deloitte CFO Signals, обхващащо 150
Коментари Харесай

Deloitte: 97% от мениджърите очакват рецесия до края на годината

Новото издание на проучването на Deloitte CFO Signals, обхващащо 150 основни финансови шефове в Съединени американски щати, множеството от които на компании с годишни доходи от над 1 милиарда $, сподели, че над 97% от тях чакат стопанската система на страната да изпадне в криза преди края на годината.

Преди година делът на очакващите криза също е бил висок, само че от последния отчет на компанията до момента растежът е от цели 11 процентни пункта. Още от края на 2018 година финансовите шефове показват, че външните фактори преобладават като допустима причина за настъпването на идната рецесия.

Прогнозирания завършек на икономическата агресия от края на предходната година идва макар упованията, че постигането на авансово съглашение сред Вашингтон и Китай може да докара до превръщане на наклонността. Именно наложените мита и комерсиалната политика са най-често цитираните аргументи за евентуалното закъснение от финансовите шефове в проучването.

След тях се подрежда цялостното закъснение на стопанската система и политическия риск. Той се дължи главно на идните президентски избори в Съединени американски щати по-късно тази година, а с приближаването им от ден на ден финансови шефове ги преглеждат като фактор, който привнася неустановеност.

Не на последно място, интервюираните мениджъри са показали, че извънредно ниския лихвен % по бенчмарковите 10-годишни американски държавни скъпи бумаги. Те плануват доларът да се задържи мощен, а разноските и на потребителите, и на бизнесите да спаднат, което да докара до по-ниски приходи за фирмите. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР