Новото италианско правителство на Джузепе Конте положи клетва пред президента

...
Новото италианско правителство на Джузепе Конте положи клетва пред президента
Коментари Харесай

Италия има ново правителство, Джузепе Конте се закле като премиер

Новото италианско държавно управление на Джузепе Конте постави кл етва пред президента Серджо Матарела в президентския замък Куиринале, предадоха международните организации.

Това е първото антисистемно държавно управление в Западна Европа, чиято цел е понижаване на налозите, увеличение на средствата за богатство на популацията и проверка на разпоредбите на Европейския съюз за бюджетите и имиграцията.
 Юристът Джузепе Конте е новият италиански министър председател БГНЕС
53-годишният учител по право Конте би трябвало д а получи избор на доверие в Народното събрание идната седмица . Партиите, които поддържат Конте - крайнодясната " Лига " и радикалната " Движение " Пет звезди " (Д5З), имат солидно болшинство и в двете камари на Народното събрание.

Двамата вицепремиери - Луиджи ди Майо, водач на Движението " 5 звезди ", и Матео Салвини, началник на " Лига " - поставиха клетва след Конте, последвани от останалите членове на кабинета. Той включва 18 министри и държавен секретар.-->
 Юристът Джузепе Конте е новият италиански министър председател БГНЕС
Новият м инистър-председател да получи пълномощия от досегашния министър председател Паоло Джентилони в двореца Киджи, където заседава държавното управление.

Новият началник на кабинета получи от предшественика си зв ънец, с който алегорично се дава начало на държавните съвещания . С това новото държавно управление получи цялостни пълномощия.
 
Европейската комисия изрази убеденост, че новото държавно управление на Италия ще сътрудничи " градивно " със своите сътрудници от Европейски Съюз , съобщи Ройтерс.

" Имаме цялостно доверие във опциите и готовността на новото държавно управление да взаимодейства градивно със своите европейски сътрудници и институциите на Европейски Съюз, с цел да удостовери централната роля на Италия в общия европейски план ", сподели говорителката на Европейска комисия Мина Андреева на конференция в Брюксел.

Тя назова подвеждащи известията в медиите, че ръководителят на комисията Жан-Клод Юнкер през вчерашния ден е посочил пренебрежение към италианците.
 Юристът Джузепе Конте е новият италиански министър председател БГНЕС
Новият италиански вицепремиер националист Матео Салвини дефинира Юнкер като " расист " откакто медии го цитираха, че италианците би трябвало да работят по-усърдно и да бъдат по-малко корумпирани.

В цитираното изявление люксембургският политик Юнкер посочи помощта на Европейски Съюз за Южна Италия. Той я окачествява като великодушна и декларира, че отговорност на Рим е да направи повече в помощ на този район, да подкрепя заетостта и да се бори с корупцията: " Италианците би трябвало да се погрижат за бедните райони на Италия. Т ова значи повече работа, по-малко корупция и съществено отношение ". " Ще им помогнем, както постоянно сме правили. Но недейте да играете тази игра с товаренето на Европейски Съюз с отговорност. Страната си е страна, нацията си е нация. Нациите преди всичко, Европа на второ. "
 Юристът Джузепе Конте е новият италиански министър председател БГНЕС
Днес говорителката Андреева съобщи: " П редседателят Юнкер ще работи с новото италианско държавно управление за справяне с многото общи провокации, с които Италия и Европа се сблъскват, от търговията до миграцията и още редица други ". Тя добави, че идната седмица Юнкер ще беседва с новия италиански министър председател Джузепе Конте на срещата на Г-7 в Канада.

Юнкер " надълбоко съжалява " за изявлението си, което в Италия е било възприето като неуважително к ъм страната и нейния Юг, съобщи Асошиейтед прес.

Андреева, представена от АП, изброява начинания на Юнкер, от които Италия е спечелила, в това число поддръжката му за ремонта на катедралата в Норча в централната италианска област Умбрия след земетресението през 2016 година

" Има думи, има и обстоятелства и ние избираме да се съсредоточим върх у обстоятелствата, които в този случай приказват много по-силно от думит е ", сподели Андреева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР