Новото бързо зареждане ще бъде по-бавно от SuperCharge 2.0, но

...
Новото бързо зареждане ще бъде по-бавно от SuperCharge 2.0, но
Коментари Харесай

Huawei разработва нова технология за бързо зареждане SuperCharge с мощност 20 W

Новото бързо зареждане ще бъде по-бавно от SuperCharge 2.0, само че ще се поддържа от съвсем всички смарт телефони на китайската компания.

По време на презентацията на фаблета Mate 20 Pro компанията Huawei анонсира и второто потомство бързо зареждане SuperCharge с мощ 40 W. Според производителя, тази технология може да зареди акумулаторна батерия с потенциал 4200 mAh единствено за 60 минути. Но заради високата себестойност, потреблението на SuperCharge 2.0 е лимитирано единствено в два модела смарт телефони – Mate 20 Pro и Honor Magic. Според в този момент появилата се неофициална информация, Honor приготвя друга технология за бързо зареждане, която ще се употребява освен във флагманите, само че и в смарт телефоните от междинен клас.



Според това приключване, китайската компания създава нов вид зарядно с мощ 20 W, в което се употребява двойно по-ниска мощ на тока. Вместо 4 А, силата на тока е 2 А, като напрежението остава същото – 10 V. По този метод Huawei ще направи новия стандарт всеобщ за своите мобилни устройства от междинния ценови диапазон. Очаква се стандартът да бъде показан през 2019 година дружно с Huawei P30.

Технологията SuperCharge с мощ 20 W леко изпреварва 18 W зареждане Quick Charge 3.0 на Qualcomm, която се употребява от доста производители на смарт телефони.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР