Новосформираните космически сили на САЩ разполагат войски на Арабския полуостров,

...
Новосформираните космически сили на САЩ разполагат войски на Арабския полуостров,
Коментари Харесай

САЩ разполагат космически сили на Арабския полуостров

Новосформираните галактически сили на Съединени американски щати разполагат войски на Арабския полуостров , написа " Асошиейтед прес ".

Космическите сили към този момент разполагат с ескадрила от 20 летци, ситуирани в катарската авиобаза " Ал Удейд " в първото си разполагане в чужбина. Силите, за основаването на които настояваше президентът Доналд Тръмп, съставляват шестия клон на американската войска и първата нова военна работа от основаването на военновъздушните сили през 1947 година

Това провокира песимизъм в Конгреса на Съединени американски щати, ирония на Netflix и със своето необикновено сходно лого, " Стар трек " смешки за междугалактически борби.
 Тръмп сътвори галактически войски
Тръмп сътвори галактически войски

Съединени американски щати имат нов боен бюджет за 2020 година

Възможно е бъдещите войни да се водят в галактическото пространство, само че Арабската пустиня към този момент е видяла това, което военните специалисти назовават ​​първата в света " галактическа война " - интервенцията " Пустинна стихия " през 1991 година за изтласкване на иракските сили от Кувейт. Днес Съединени американски щати са изправени пред нови закани в района от ракетната стратегия на Иран и опитите за заглушаване, хакване и заслепяване на спътници.

" Започваме да виждаме други страни, които са извънредно нападателни в подготовката за разширение на спора в космоса ", разяснява полковник Тод Бенсън, шеф на войските на галактическите сили в " Ал Удейд ", като добавя: " Трябва да можем да се конкурираме и отбраняваме и пазиме всички наши национални ползи . "

На гала по полагане на клетва по-рано този месец в " Ал Удейд ", 20 военнослужещи от военновъздушните сили, обградени от американски флагове и големи спътници, влязоха в галактическите сили. Скоро още няколко ще се причислят към подразделението на " съществени галактически оператори ", които ще ръководят спътници, ще наблюдават маневри на врага и ще се пробват да избегнат спорове в космоса.

" Задачите не са нови и хората не са безусловно нови ", сподели Бенсън.
 Китай е против галактическите сили на Съединени американски щати
Китай е против галактическите сили на Съединени американски щати

" Подкопават световния стратегически баланс и непоклатимост и са директна опасност за мира "

Това тревожи някои американски конгресмени и сенатори, които гледат на галактическите сили с прогнозната си мощ от 16 000 военнослужещи и бюджет за 2021 година от 15,4 милиарда $ като суетлив план за Тръмп преди президентските избори през ноември.

Притесненията по отношение на въоръжаването на космоса са от десетилетия. Но защото космосът става все по-оспорван, военните специалисти показват нуждата от галактически корпус, отдаден на отбрана на американските ползи.

Заплахите от международни съперници нарастват след войната в Персийския залив през 1991 година, когато американската войска за първи път разчита на GPS координати, с цел да каже на войските къде се намират в пустинята, до момента в който изтласкват силите на иракския деспот Саддам Хюсеин от Кувейт.
 Тръмп разкри логото на Космическите сили
Тръмп разкри логото на Космическите сили

Тръмп по-рано подписа закон за преименуването на Космическото командване на Военновъздушни сили

Бенсън е отказал да назове " нападателните " страни, които неговите летци ще следят и с които евентуално ще се борят. Но решението за разполагане на военнослужещи от галактическите сили в " Ал Удейд " следва месеци на ескалиращо напрежение сред Съединени американски щати и Иран.

Враждебните дейности сред двете страни, разпалени от едностранното отдръпване на Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Иран, се ускориха през януари, когато американските сили убиха върховен ирански военачалник. Иран отговори с изстрелване на балистични ракети против американски бойци в Ирак.

Тази пролет Иранската революционна армия изстреля първия си спътник в космоса, разкривайки това, което специалистите разказват като загадка военна галактическа стратегия. Администрацията на Тръмп наложи наказания на галактическата организация на Иран, обвинявайки я в създаването на балистични ракети под прикритието на гражданска стратегия за извеждане на спътници в орбита.
 Еспър: Съединени американски щати готви сили против Китай и Русия във всяка точка на света Обновена
Еспър: Съединени американски щати готви сили против Китай и Русия във всяка точка на света

Много страни " желаят да са в екипа на Съединени американски щати, тъй като почита народите и техния суверенитет "

Световните сили с по-модерни галактически стратегии, като Русия и Китай, са постигнали по-заплашителен прогрес, настояват американските управляващи. Миналия месец министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър предизвести, че Русия и Китай създават оръжия, които могат да отстраняват американските спътници, евентуално да разпилян рискови парчета из космоса и да сковават мобилните телефони и прогнозите за времето, както и американски безпилотни самолети, изтребители, самолетоносачи и даже контролери за нуклеарни оръжия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР