Новосформираната двойка скул Кристиан Василев и Борис Йотов се класира

...
Новосформираната двойка скул Кристиан Василев и Борис Йотов се класира
Коментари Харесай

Кристиан Василев и Борис Йотов се класираха на полуфинал на СП по гребане в Пловдив

Новосформираната двойка скул Кристиан Василев и Борис Йотов се класира за полуфиналите на международното състезание по гребане за мъже и дами в Пловдив.

Българската лодка приключи на второ място в репешажите с 6:20.15 минути, като по 2000-метровата отдалеченост те бяха изпреварени само от ирландците Филип Дойл и Ронан Бърн, който финишираха за 6:16.96 минути. Времето на Йотов и Василев в сериите е пето от всички лодки, участващи в репешажите. Така се си подсигуряваха място в топ 12 и не престават борбата за класиране във Финал А.

"Доволен съм от представянето на момчетата през днешния ден. Още повече, че Борис беше и леко болен. Но Кристиан и Борис се пребориха. А много мощни лодки отпаднаха в репешажите. Бариерата беше сложена. Разделихме децата от мъжете. Да се класираш в първите 12 в света е съществено достижение. Лодките са доста равностойни и към този момент решаващи моменти от полуфиналите и финала ще дефинират призьорите и класирането измежду най-хубавите. Хубавото е, че измежду тях е и българската лодка, за която това е първи сериозен тест като двойка ", съобщи ръководителят на Българската федерация по гребане Свилен Нейков.

Полуфиналите на двойка скул са на 14 септември (петък) в 9:19 часа и в 9:27 часа. Двойката без кърмчия - Рангел Кацарски и Станимир Халаджов, приключи на пето място в четвъртфиналната си гонка с време 7:06.26 минути. Българите нямаха късмет да се закачат за първите три лодки, които продължиха към полуфиналите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР