+++ Новоразработените BMW кръгли батерийни клетки са оптимално съобразени с

...
+++ Новоразработените BMW кръгли батерийни клетки са оптимално съобразени с
Коментари Харесай

От 2025 година при Neue Classe BMW Group ще използва иновативни кръгли акумулаторни клетки.

+++ Новоразработените BMW кръгли батерийни кафези са оптимално съобразени с архитектурата на Neue Classe
+++ Понижаване на разноските за цялата високоволтова батерия с до 50 % спрямо настоящото потомство
+++ Производство с редуцирани СО2 излъчвания със зелена електрическа енергия и вторични материали
+++ Членът на борда на шефовете, виновен за развойната активност Вебер: „ Изключителен софтуерен скок при енергийната компактност, скоростта на зареждане и пробега “
+++ Членът на борда на шефовете, виновен за доставкте Пост: „ С нашите сътрудници ще изградим фабрики за акумулаторни кафези с годишен потенциал до 20 Гигавата на шест местоположения в USMCA, Европа и Китай “

За BMW Group едно нещо е несъмнено: високоефективните, новаторски и стабилно създадени батерийни кафези са основният фактор за триумф на самостоятелната електрическа подвижност на бъдещето. С моделите от Neue Classe BMW Group ще стартира нова епоха в електрическата подвижност от 2025 година и за първи път ще употребява новоразработени, кръгли батерийни кафези, които са оптимално съчетани с новата архитектура.

„ С новоразработеното шесто потомство на нашите литиево-йонни кафези следва голям софтуерен скок: енергийната компактност се усилва с повече от 20 %, скоростта на зареждане се усилва с до 30 % и пробегът се усъвършенства с до 30 % “, споделя Франк Вебер, член на борда на шефовете на BMW AG, виновен за развойната активност. „ Също по този начин понижаваме излъчванията на CO2 при производството на кафези с до 60 %. Това са огромни стъпки във връзка с устойчивостта и изгодата за клиентите. "

„ За да покрием потребностите си в дълготраен проект, ще изградим заводи за батерийни кафези с нашите сътрудници, всяка с годишен потенциал до 20 GWh на шест места на най-големите ни пазари: две в Китай, две в Европа и две в USMCA, " прибавя Йоахим Пост, член на борда на шефовете на BMW AG за закупуване и мрежата от снабдители. " Освен това, се договорихме с нашите сътрудници за произвеждане с понижени излъчвания на CO2, те да употребяват отчасти второстепенен материал за суровините литий, кобалт и никел и да употребяват зелено електричество в производството. "

BMW Group към този момент разпореди поръчки за двуцифрена сума милиарди евро за производството на новите батерийни кафези на BMW. Благодарение на необятното вътрешно ноу-хау от личния център за подготвеност на акумулаторните кафези на компанията, екипът от специалисти в региона на развойната дейнсот, производството и доставките съумява доста да понижи разноските за системата за предпазване на високо напрежение с новата акумулаторна клетка и интеграция на новата идея на технологията за предпазване, създадена от BMW. Според актуалните пазарни условия спрямо настоящото, пето потомство разноските могат да бъдат понижени с до 50 %. Компанията си е сложила за цел да докара индустриалните разноски на напълно електрическите модели до равнището на колите с най-новата технология на мотора с вътрешно горене.

Технологичен скок: нов формат на клетките и осъвременена клетъчна химия

Батерийната клетка е виновна за главните характерности на електрическите коли: пробег, динамичност на шофиране и време за зареждане. Компанията фундаментално доразви клетъчния формат и клетъчната химия за технологията BMW eDrive от шесто потомство, употребена в Neue Classe. С новата кръгла клетка на BMW, особено проектирана за архитектурата на моделите от Neue Classe, е допустимо да се усили доста пробегът с до 30 % (според WLTP) при моделите с максимален пробег.

Новите кръгли кафези на BMW имат идентичен диаметър от 46 мм и две разнообразни височини. По отношение на призматичните кафези от петото потомство акумулаторни кафези на BMW, наличието на никел е нараснало от страната на катода в кръглите кафези на BMW от шесто потомство и в това време е понижено наличието на кобалт. Съдържанието на силиций е увеличено от страната на анода. В резултат на това обемната енергийна компактност в клетката се усилва с повече от 20 %. Системата за предпазване на сила играе основна роля в структурата на каросерията на Neue Classe. В взаимозависимост от модела тя може да бъде интегрирана гъвкаво и по метод, който икономисва място при монтиране („ pack-to-open-body “). Нивото на клетъчния модул е ​​елиминирано. Технологията за предпазване на сила, задвижване и зареждане на Neue Classe работи при увеличено до 800 волта напрежение. Освен всичко друго, това усъвършенства подаването на сила от станциите за бързо зареждане с непрекъснат ток. Там може да се реализира доста повишен потенциал на зареждане с ток до 500 ампера, тъй че времето, належащо за зареждане от 10 до 80 %, може да бъде понижено с до 30 %.

Заводи за батерийни кафези в Китай, Европа и USMCA с общ потенциал до 20 GWh годишно

За да покрие потребността от батерийни кафези за Новия клас, BMW Group към този момент отпусна двуцифрена сума в милиарди евро на двама сътрудници за построяването на фабрики за батерийни кафези: CATL и EVE Energy. Тези сътрудници ще изградят по два гига-завода в Китай и Европа. Всяка от фабриките за акумулаторни кафези ще има общ годишен потенциал до 20 GWh. Още два завода за батерийни кафези ще бъдат издигнати в региона на Северноамериканска асоциация за свободна търговия USMCA, като сътрудниците към момента не са избрани. Трите района също по този начин ще се възползват стопански от нови вериги за доставки, нови мрежи от подизпълнители и нови работни места.

Производство с намалени излъчвания на СО2 с помощта на зелената електрическа енергия и вторичните материали

BMW Group слага специфичен акцент върху най-ниски излъчванията на CO2 и потреблението на запаси за произвеждане още във веригата за доставки. За производството на батерийните кафези, производителите на кафези ще употребяват кобалт, литий и никел, които частично се състоят от второстепенен материал, т.е. първични материали, които не са неотдавна добити, само че към този момент са били в кръговрата на материалите. Заедно със задължението да употребява единствено зелена електрическа енергия от възобновими енергийни източници за производството на батерийни кафези, BMW Group ще понижи CO2 отпечатъка при производството на батерийни кафези с до 60 % спрямо актуалното потомство батерийни кафези. Повторното потребление на първични материали ще бъде един от факторите за триумф на електрическата подвижност в бъдеще. Кръговите цикли понижават потребността от нови първични материали, понижават риска от нарушение на екологичните и обществените стандарти във веригата на доставки и нормално водят до доста по-ниски излъчвания на CO2. Следователно дълготрайната цел на BMW Group е да употребява изцяло рециклируема акумулаторна клетка. В Китай компанията сега построява затворен цикъл за наново потребление на суровините никел, литий и кобалт от високоволтови акумулатори, като по този метод поставя основата за насочен към бъдещето цикъл на материалите. Суровините кобалт и литий, употребявани за новото потомство батерийни кафези на BMW, ще се доставят от сертифицирани мини. По този метод компанията получава цялостна бистрота по отношение на методите за рандеман и може да обезпечи виновен рандеман. Доставката на двете първични материали от сертифицирани мини се прави или непосредствено от BMW Group, или от производителя на батерийни кафези. От дълги години BMW Group взе участие в начинания, които създават стандарти за виновен рандеман на първични материали и, посредством узаконяването на мини, изискват съблюдаване на екологичните и обществени стандарти при добива на първични материали. Това също по този начин прави компанията софтуерно, географски и геополитически по-независима от обособени залежи и снабдители.

Разработка на бъдещите BMW батерийни кафези в lnhouse центрове по подготвеност

BMW Group непрестанно работи върху по-нататъшното развиване на системите за предпазване на сила. Технологията за предпазване от шесто потомство също предлага за първи път опция за потребление на катоди от литиево-железен фосфат (LFP). В резултат на това сериозните първични материали кобалт и никел в катодния материал могат да бъдат изцяло отстранени. В същото време BMW Group поредно развива и разработките на твърдотелни акумулатори (All-Solid-State Batteries, ASSB).

Компанията има за цел да може да показа подготвени за серийно произвеждане високоволтови акумулатори от този вид до края на актуалното десетилетие. BMW Group ще показа демонстрационен автомобил с тази технология доста преди 2025 година От 2008 година насам BMW Group работи върху поредното надграждане на своя опит в региона на технологията на батерийните кафези. От 2019 година това ноу-хау е обединено в Центъра за подготвеност на акумулаторните кафези (Battery Cell Competence Center, BCCC) на BMW Group в Мюнхен. BCCC обгръща цялата верига на цената от научноизследователска и развойна активност до планиране и опциите за произвеждане на батерийни кафези. За да може бързо и дейно да ползва нововъведенията в региона на технологията на батерийните кафези, BMW Group употребява мрежа от към 300 колегата, които си сътрудничат с одобрени компании, започващи компании и университети. Придобитите по този метод познания ще бъдат затвърдени в бъдеще в новия център за подготвеност за произвеждане на батерийни кафези (Cell Manufacturing Competence Center, CMCC) в Парсдорф покрай Мюнхен. Там в края на 2022 година ще стартира стартирането в употреба на близки до серийното произвеждане мостри от бъдещото потомство батерийни кафези на BMW, които по-късно ще се употребяват в Neue Classe от 2025 година Пилотната линия в центъра за подготвеност прави допустимо анализирането и разбирането на индустриалния развой на клетката при условия, близки до серийните. Това оказва помощ да се проучват бъдещите снабдители в производството на кафези въз основа на техния личен опит и спецификации. Това значи, че производството на батерийни кафези може да бъде в допълнение усъвършенствано във връзка с качество, продуктивност и разноски.

Neue Classe ще способства доста за увеличение на размера на продажбите

С бързо разширяващата се продуктова гама и огромното търсене, BMW Group се стреми да има повече от два милиона изцяло електрически транспортни средства по пътищата до края на 2025 година От средата на десетилетието напълно електрическата гама на Neue Classe ще има забележителен принос към размера на продажбите на BMW Group. Новият клас има капацитета да форсира още повече навлизането на пазара на електрическата подвижност: делът от 50 % на напълно електрическите коли в световните продажби на BMW Group би могъл да бъде доближат преди 2030 година

От началото на 2030 година гамата на марката MINI към този момент ще бъде единствено електрическа. Rolls-Royce също ще стане чисто електрическа марка от 2030 година Освен това всички бъдещи нови модели на BMW Motorrad в региона на градската подвижност ще бъдат напълно електрически.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР