Новооткритият в София Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и

...
Новооткритият в София Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и
Коментари Харесай

Докторантската програма на INSAIT в София започва със стипендия от 36 000 евро

Новооткритият в София Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) разгласи началото на докторската си стратегия. Обучението ще предлага условия, конкурентни на водещите международни университети и по този начин желае да задържи българските студенти тук..

Стипендиите са 36 000 евро на година, а ще бъде под управлението на водещи професори и преподаватели от университети като Масачузетският софтуерен институт (MIT), Carnegie Mellon (CMU), ETH Цюрих, Yale и други Очакванията са първите докторанти да стартират още през есента.

Програмата на британски език ще е с дълготрайност до пет години, като в нея могат да аплайват студенти, които имат (или да са в развой на приемане на) бакалавърска или магистърска степен в следните области: компютърни науки, информатика, физика, математика или електронно инженерство. Стипендии дават и компании като DeepMind (изследователското поделение на Google) и Amazon Web Services, а техни специалисти ще вземат участие в докторантската стратегия и като ръководители на студентите. На уеб страницата на Института към този момент е качена форма за кандидатстване за докторантската стратегия.

" Очакваме в границите на две години преподавателите и студентите на INSAIT да разгласяват публикации в най-елитните научни международни конференции, като по този метод стартират да градят статута на България в тази сфера ", разгласи пред " Капитал " и професор в ETH Zurich. Той ще бъде един от ръководителите на докторантската стратегия.
Реклама
Програмата на INSAIT ще е структурирана по сходство на водещите образователни заведения, а студентите ще вземат участие в обменни стратегии с университетите на своите ръководители. Целта е българските гении да изберат да останат тук и да получат обучение на международно равнище, както и тези в чужбина да бъдат уверени да се върнат.

е дългогодишна концепция на Мартин Вечев, който желал да сътвори университет на международно равнище в родината си. INSAIT e в партньорство с водещите швейцарски политехники ETH Zurich и EPFL и е структуриран като особено звено към Софийския университет " Св. Климент Охридски ", като ще се занимава с изследователска, научна и преподавателска активност. Финансирането за идващите години е обезпечено от българската страна, колоси като Гугъл, Amazon Web Services и DeepMind, и бизнесмени и вложители. Правителството отпуска 170 млн. лева за 10 години - по 17 млн. лева на година. Средствата са от бюджета на Министерството на образованието и науката.
Областите Първоначалният лист от проучвателен области включва: машинно самообразование, компютърно зрение, обработка на натурален език, езици за програмиране, верификация, компютърни системи, компютърна архитектура, осведомителна сигурност, доктрина и логаритми. Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Константин Николов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР