Новоизграденият спортен комплекс в центъра на Момчилград ще носи името

...
Новоизграденият спортен комплекс в центъра на Момчилград ще носи името
Коментари Харесай

Спортен комплекс у нас ще носи името на Наим Сюлейманоглу, вдигат и паметник на щангиста

Новоизграденият състезателен комплекс в центъра на Момчилград ще носи името на световноизвестния щангист Наим Сюлейманоглу. Решението за това беше взето единомислещо от локалните общински съветници на съвещанието им през днешния ден. То стартира с едноминутно безмълвие в памет на умрелия на 18 ноември тежкоатлет, който е и почетен жител на Момчилград. Докладната беше импортирана за разискване от кмета на общината инж. Сунай Хасан и ръководителя на общинския съвет Юмер Юсеин по предложение на спортната общност в града.

" През годините Наим Сюлейманоглу в никакъв случай не не помни родния си край. Винаги, когато е имал опция е подпомагал развиването на спорта в общината. Ние, момчилградчани, постоянно сме се гордеели с триумфите на Наим. Считаме, че би трябвало да му отдадем нужната респект. Убедени сме, че световноизвестният щангист ще бъде образец за подражателство и ентусиазъм за младите момчилградчани ", се споделя в претекстовете към докладната.

По време на съвещанието беше дадена и концепцията в Момчилград да бъде построен монумент на Наим Сюлейманоглу. Най-вероятно той ще бъде подложен пред спортния комплекс, носещ името на спортиста.
" Няма спънка да издигнем монумент. Община Момчилград застава зад тази концепция и ще поддържа основаването на предприемчив комитет ", съобщи инж. Сунай Хасан.

24rodopi.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР