Новоизбраното народно събрание провежда второто си заседание. Народните представители ще

...
Новоизбраното народно събрание провежда второто си заседание. Народните представители ще
Коментари Харесай

Новоизбраното народно събрание обсъждат оставката на кабинета "Борисов 3"

Новоизбраното национално заседание организира второто си съвещание. Народните представители ще прегледат Проект на решение за основаване на Временна комисия по проверката за определяне на злоупотреби и нарушавания при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и сдружения с повече от 50 на 100 държавно присъединяване през последните 4 години (Вносители: Мая Манолова и група народни представители, 15.4.2021 г.).

Предвижда се и чуване на министър-председателя Бойко Борисов по отношение на: 1. Мерките и дейностите, планувани в Националния проект за възобновяване и резистентност по Механизма за възобновяване и резистентност, основан с Регламент (ЕС) 2021/241; 2. Представянето на проекта по т. 1 на Европейската комисия за оценка,в период до 30 април 2021 г.; 3. Последиците за Република България от непредставянето на проекта по т. 1 в периода по т. 2 и поемането на съответната отговорност (Вносители: Мая Манолова и група народни представители, 15.4.2021 г.).

По искане на Корнелия Нинова и Христо Иванов ще бъде изслушан министъра на финансите Кирил Ананиев.

Трите комисии, които Народното събрание ще сътвори са Комисия по правни въпроси, Комисия по бюджет и финанси и Комисия по опазването на здравето.

Като първа точка депутатите ще прегледат оставката на кабинета Борисов 3.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР