Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън потвърди, че бившият гуверньор

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън потвърди, че бившият гуверньор
Коментари Харесай

Байдън потвърди, че номинира Джанет Йелън за финансов министър

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън удостовери, че някогашният гуверньор на Федералния запас Джанет Йелън е номинирана за поста министър на финансите , оповестяват CNBC и други медии.

Днес Байдън разгласи икономическия си екип.
 Джо Байдън назначи напълно дамски екип в отдела за връзки
Джо Байдън назначи напълно дамски екип в отдела за връзки

Бедингфийлд ще служи като информационен шеф в Белия дом

Като заместител на Йелън е посочен Уали Адейемо . Нийра Танден, ръководител на Центъра за американски прогрес, демократичен институт, ще поеме Службата за ръководство и бюджет. Сесилия Роуз е номинирана за ръководител на Съвета на икономическите съветници.
 Байдън избра Джанет Йелън за финансов министър
Байдън избра Джанет Йелън за финансов министър

Бивш началник на ФЕД поема основен пост

Йелън, която ще бъде първата жена, която ще заеме длъжността, в случай че бъде доказана от Сената, ще бъде натоварена да управлява икономическия отговор на Байдън против пандемията от ковид, която провокира безпорядък в стопанската система и накара милиони американци да изгубят работата си. Тя също ще бъде помолена да се оправи с предизборното заричане на някогашния вицепрезидент за понижаване на икономическото разделяне сред богати и небогати в Съединени американски щати.

NEW: announces economic team

Treasury Sec. - Janet Yellen
Deputy Treasury Sec. - Wally Adeyemo
OMB - Neera Tanden
CEA Chair - Cecilia Rouse
CEA member - Jared Bernstein
CEA member - Heather Boushey
— Andrew Solender (@AndrewSolender)
Йелън, след дълга кариера в университетските среди и разнообразни функции на Федералния запас, беше номинирана от президента Барак Обама за ръководител на Федералния запас - първата жена, заемаща служба във ФЕД от 2014 до 2018 година Президентът Доналд Тръмп избра да не сменя Йелън през първата си година на поста, вместо това номинира Джеръм Пауъл да заеме най-високия пост.

Ако бъде доказана от Сената, Йелън ще бъде първата жена, която ще оглави Министерството на финансите в 231-годишната му история, първият човек, който е заемал позициите финансов министър, ръководител на Съвета на икономическите съветници и ръководител на Федералния запас. Тя е доказана от Сената на четири чувания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР