Новоизбраният президент на Съединените американски щати Джо Байдън представи плана

...
Новоизбраният президент на Съединените американски щати Джо Байдън представи плана
Коментари Харесай

Новият президент на САЩ влива $1,9 трлн. в помощ на икономиката

Новоизбраният президент на Съединените американски щати Джо Байдън показа проекта си за $1,9 трлн. тласъци, с които да помогне на стопанската система на страната да се оправи с рецесията, провокирана от пандемията.

Предложението включва няколко познати към този момент ограничения с вярата, че спомагателната финансова поддръжка ще помогне на американските семейства и компании да устоят на натиска до цялостната имунизация на популацията, написа CNBC.

Какво предлага Байдън?
Директни заплащания от $1400 за множеството американци Увеличаване на помощите за безработица до $400 на седмица и удължение на програмата до края на септември Повишаване на минималната федерална заплата до $15 на час Удължаване на мораториума за наемателите и американците с жилищни заеми до края на септември $350 милиарда държавна и локална помощ $170 милиарда за учебни заведения и университети $20 милиарда за национална имунизационна стратегия
Представената стратегия е първата от двете, които Байдън ще се опита да прокара в първите месеци на ръководството си. Втората се чака през април и ще е обвързвана с дълготрайните цели на президента за основаване на нови работни места, възстановяване на инфраструктурата, справяне с климатичните промени и неравенството сред расите.

Представители на новата администрация удостоверяват още, че Байдън поддържа понижаване на студентските заеми на американците с $10 хиляди " Нямаме време за губене, би трябвало да действаме в този момент ", съобщи нощес той. Байдън уточни, че си дава добра визия за големите разноски, които възнамерява, само че съобщи, че смелите вложения ще се отплатят в бъдеще. " Знам, че това, което предложих, не е на ниска цена, само че неуспехът да се оправим с рецесията ще ни коства още по-скъпо ", съобщи новоизбраният президент.

Планираните разноски от съвсем $2 милиарда ще провокират неодобрение измежду републиканците. Но Байдън е оптимистично надъхан, че пакетът ще бъде утвърден от законотворците.

Нуждата от спомагателни тласъци се акцентира и от множеството икономисти, както и от ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР