Новоизбраният президент Джо Байдън представи на света външнополитическия си екип

...
Новоизбраният президент Джо Байдън представи на света външнополитическия си екип
Коментари Харесай

Джо Байдън представи част от екипа, с който ще управлява


Новоизбраният президент Джо Байдън показа на света външнополитическия си екип за новата администрация и разгласи, че Съединените щати са подготвени да са водач в света, а не да се изолират.

В първото си изявление лед вота Байдън предвижда спокойно предаване на властта на 20 януари, когато изтича мандата на Доналд Тръмп, съобщи БНР.

От през вчерашния ден публично стартира преходният интервал сред администрация та на Тръмп и екипа на Байдън, който към този момент има достъп до милиони долари и класифицирана информация.

Нова страница в американската външна политика и завършек на едностранната дипломация на Доналд Тръмп, даде обещание Байдън.

„ В диалозите с към 20 международни водача бяха изумен какъв брой доста те нямат самообладание Съединените щати да си върне историческата роля на световен водач. “

Екип от умерени демократи, доста от тях част от администрация та и на президента Обама показа Джо Байдън до този миг, в него няма представители на прогресивното крило на Демократическата партия.

„ Например, ще имаме първата жена отпред на разузнаването, първият латиноамериканец и преселник, отпред на Департамента за вътрешна сигурност и дипломат- модернист в Организация на обединените нации. Ще има човек отпред на съвета за национална сигурност, чиято съществена работа ще бъде битката с климатичните промени. Това се случва за първи път “, сподели Байдън.

Джон Кери поема поста специфичен делегат за климата, Антъни Блинкън става държавен секретар, отпред на разузнаването е първата жена Аврил Хейнс, дете на имигранти ще следи за вътрешната сигурност.

Външнополитическият екип на Джо Байдън стоеше зад него, до момента в който той ги представяше. Махаха маските си единствено, с цел да произнесат своята тирада, а микрофонът беше дезинфекциран след всеки един от тях.

Начело на дипломацията в Организация на обединените нации застава чернокожата Линда Томас-Грийнфилд.

„ Искам да ви кажа единствено - Америка се завръща. Мултилатерализмът се завръща, завръща се дипломацията “, сподели тя.

Но президентът Доналд Тръмп към момента не е признал провалянето си. Малко след показване то на екипа на Байдън, Тръмп взе участие в една от дребното годишни церемонии, които му останаха да извърши - обичайното опрощение на пуйката за Деня на благодарността.

Тръмп си приписа и заслугите за скока на пазарите, които реагираха позитивно на новината за ваксина против Covid-19 и за началото на преходния интервал сред остарялата и новата президентска администрация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР